25 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012.
Διπλό πάρτι γενεθλίων θα διοργανώσει σήμερα το ζευγάρι Μάικλ Ντάγκλας και Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, καθώς αμφότεροι γεννήθηκαν σαν σήμερα με 25 χρόνια διαφορά, το 1944 και το 1969 αντίστοιχα. Ένα χρόνο μεγαλύτερος από την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς είναι ο "άνδρας με τα μαύρα" Γουίλ Σμιθ, ο οποίος επίσης γιορτάζει σήμερα τα γενέθλια του.
Οι Ελβετοί γιορτάζουν τη μνήμη του αγίου Niklaus von Flüe, ο οποίος έζησε το 15ο αιώνα (1417-1487) και θεωρείται ο πολιούχος άγιος της χώρας. Διακεκριμένος στρατιώτης και στρατιωτικός, σε ηλικία 50 ετών άφησε τη γυναίκα και τα δέκα παιδιά του κι έγινε ερημίτης, ύστερα από ένα όραμα που είδε, ενώ απέτρεψε έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στα ελβετικά καντόνια δίνοντας μια συμβουλή, η οποία παραμένει μυστική μέχρι σήμερα. Η σημερινή ημέρα, πάντως, δεν είναι επίσημη αργία στην Ελβετία. 
Στη Μοζαμβίκη γιορτάζεται η Ημέρα της Επανάστασης, η επέτειος από την έναρξη του αγώνα για την απελευθέρωση της τότε πορτογαλικής αποικίας, το Σεπτέμβριο του 1964. Η χώρα όμως δε θα κέρδιζε την ανεξαρτησία της μέχρι τον Ιούνιο του 1975.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου