26 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΩΣ Ο "ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ


Οι δουλειές του σπιτιού είναι μια πονεμένη υπόθεση. Πολλές μικροδουλειές συσσωρεύονται και μοιάζουν "βουνό", όταν έρθει η ώρα ν βάλετε τα πράγματα σε μια τάξη: ρούχα πεταμένα εδώ κι εκεί, άσχετα χαρτιά που πρέπει να μπουν στους φακέλους τους ή να πεταχτούν, cd που πρέπει να μπουν στο ράφι τους, ένας σωρός από πιάτα, ποτήρια και κουταλάκια που πρέπει να πλυθούν κλπ. Υπάρχει άραγε κάποιος τρόπος, κάποιο μυστικό για να κάνετε πιο γρήγορα αυτές τις μικροδουλειές. Καταφατική απάντηση δίνει η Γκρέτσεν Ραμπ, συγγραφέας του βιβλίου "The Happiness Project", η οποία υποστηρίζει ότι όλα είναι θέμα "ενός λεπτού". 
Ο "χρυσός κανόνας" της συγγραφέα είναι απλός: όποια δουλειά απαιτεί λιγότερο από ένα λεπτό για να τελειώσει, από το δίπλωμα μιας μπλούζας μέχρι το πλύσιμο του φλιτζανιού όπου ήπιατε τον καφέ, κάντε την αμέσως και μην την αφήνετε για ένα αόριστο μετά. Οι μικροδουλειές που θα έχουν μαζευτεί θα είναι τόσες πολλές που και περισσότερο χρόνο θα χάσετε και η ψυχολογία σας θα έχει καταρρεύσει βλέποντας τι γολγοθάς σας περιμένει.
Δε χρειάζεται να περιμένετε να σχηματιστεί ένας μικρός λοφίσκος στο σαλόνι σας, για να αποφασίσετε να πετάξετε τις εφημερίδες. Δε θέλει ούτε ένα λεπτό να ρίξετε την εφημερίδα της ημέρας στον κάδο. Αν το ρούχο έχει λερωθεί και θέλει πλύσιμο, βάλτε το στο καλάθι για τα άπλυτα, χωρίς να περιμένετε να πολλαπλασιαστούν τα άπλυτα, για να μπείτε στον κόπο να τα μαζέψετε από τις ντουλάπες. Όταν δε το καλάθι με τα άπλυτα γεμίσει, δε θέλει παραπάνω από ένα λεπτό για να τα βάλετε μέσα στο πλυντήριο και να ρίξετε λίγο απορρυπαντικό. 
Και αυτά είναι μερικά μόνο, ενδεικτικά παραδείγματα για το πώς μπορείτε να απλοποιήσετε την καθημερινότητα σας. Τι λέτε; Θα το βάλετε στο πρόγραμμα; Αν πάλι είστε γυναίκες παντρεμένες με άνδρες που δεν κουνούν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι να σας βοηθήσουν με τις δουλειές του σπιτιού, προειδοποιήστε τους ότι η ψυχική τους υγεία βρίσκεται σε μεγαλύτερο κίνδυνο αν τεμπελιάζουν, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σουηδικού Πανεπιστημίου (κάντε κλικ εδώ για να τη διαβάσετε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου