27 Δεκεμβρίου 2012

Γνωρίστε την κυρία Μαίρη Κρίστμας και τον αληθινό Σάντα Κλάους!

Πώς θα νιώθατε αν όλοι γύρω σας εύχονταν "Καλά Χριστούγεννα" και νομίζατε ότι απευθύνονταν σ' εσάς; Και κατά πόσο άραγε ένας αληθινός Σάντα Κλάους με σάρκα και οστά μοιάζει με τον φανταστικό Σάντα Κλάους που φέρνει δώρα στα παιδιά κάθε Χριστούγεννα; Οι απαντήσεις στο κείμενο που ακολουθεί.


Συνολικά, στον Καναδά υπάρχουν περισσότερα από 150 άτομα με το επίθετο "Κρίστμας". Μαίρη Κρίστμας, όμως, είναι μόνο μία - τουλάχιστον στον Καναδά, αν όχι σ' όλον τον κόσμο. Είναι 83 ετών, έχει 7 παιδιά, 13 εγγόνια και 2 δισέγγονα και ζει στην πόλη Χάμιλτον της επαρχίας Οντάριο. Δεν είναι το πατρικό της επίθετο, αλλά η Μαίρη το απέκτησε, όταν παντρεύτηκε το σύζυγο της Άλμπερτ πριν από περισσότερα από 50 χρόνια. 
Όταν η Μαίρη γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Άλμπερτ Κρίστμας, ο περίγυρος της την είχε προειδοποιήσει για τα αστεία που θα άκουγε σχετικά με τ' όνομα της. "Δεν μ' ενδιέφερε τ' όνομα. Νοιαζόμουν να παντρευτώ το σωστό άνδρα - και αυτό έκανα", δηλώνει η ίδια σε συνέντευξη της στον καναδικό τύπο. 
Βέβαια, μπορεί η ίδια να μην νοιαζόταν για το αστείο όνομα, δεν ίσχυε όμως το ίδιο και για τα παιδιά της, που ανέχονταν τα πειράγματα των συμμαθητών τους, όπως ο γιος της Μπράιαν, όταν παρουσίασε στην τάξη του το οικογενειακό του δέντρο. Οι συμμαθητές του τον αποκαλούσαν "Χριστουγεννιάτικο δέντρο" και εκείνος γύρισε κλαμένος στο σπίτι. "Για όνομα του Θεού, να είσαι χαρούμενος που το όνομα σου δεν είναι Μαίρη", τον παρηγόρησε τότε η μητέρα του. 
Χάρη στο πρωτότυπο ονοματεπώνυμο της, η Μαίρη Κρίστμας κέρδισε πολλά 15λεπτα δημοσιότητας, ενώ πριν 20 χρόνια, μια ραδιοφωνική εκπομπή του Καναδά την έβγαλε στον "αέρα" για να της γνωρίσει τον ... Τζακ Φροστ, όπως προσωποποιείται στα αμερικάνικα παραμύθια ο κρύος χειμώνας. Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι που δυσκολεύει την 83χρονη γυναίκα, είναι όταν κάνει βόλτα στο εμπορικό κέντρο και ακούει τον κόσμο ν' ανταλλάσσει χριστουγεννιάτικες ευχές. "Νομίζω ότι απευθύνονται σε μένα", δηλώνει.
Εν τω μεταξύ, μπορεί στον Καναδά να υπάρχει μία Μαίρη Κρίστμας, ωστόσο στις ΗΠΑ υπάρχουν ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 15 άνθρωποι με το όνομα Σάντα Κλάους. Ωστόσο, μόνο ο ένας από αυτούς ζει στη Νέα Υόρκη και έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα New York Post.


Πριν από 54 χρόνια, όταν γεννήθηκε, του δόθηκε το όνομα Φρανκ Πασκούτζι. Ωστόσο, το άλλαξε μόλις τον περασμένο Μάρτιο υιοθετώντας το όνομα του αγαπημένου "άγιου" των παιδιών. Ο λόγος; "Μοιάζω στον Σάντα Κλάους. Όλοι με ξέρουν σαν Σάντα Κλάους. Όταν οι άνθρωποι με κοιτάζουν, χαμογελούν. Αποφάσισα να κάνω ένα βήμα παρακάτω", δηλώνει στην εφημερίδα. Και πράγματι, κάθε φορά που ντύνεται με τη στολή του Σάντα, προσελκύει τα βλέμματα όλων - είναι ο άνδρας στην πάνω φωτογραφία..
Πάντως, η αλλαγή του ονόματος δεν έγινε αμέσως, αλλά το δικαστήριο έλεγξε προηγουμένως αν η ζωή του ήταν αρκετά χαρούμενη και ενάρετη, ώστε να μπορεί να φέρει ένα τόσο χαρούμενο και ενάρετο όνομα. Όλοι θέλουν να τον γνωρίσουν, ενώ το προφίλ του στο facebook έχει κατακλυστεί από αιτήματα φιλίας.
Υπάρχουν, βέβαια, και τα... τυχερά. Όταν κάποια στιγμή είχε ένα μικρό τροχαίο ατύχημα, ο αστυνομικός δεν πίστευε στα μάτια του διαβάζοντας το όνομα που αναγραφόταν στην άδεια οδήγησης του 54χρονου άντρα. Αφού είδε τις πιστωτικές του κάρτες και βεβαιώθηκε ότι είναι όντως ο Σάντα Κλάους, ο αστυνομικός όχι μόνο δεν του έβαλε πρόστιμο, αλλά ζήτησε και δυο φωτογραφίες του 54χρονου μ' έναν τάρανδο. Τέτοιες φωτογραφίες κουβαλάει πάντα μαζί του για κάθε ενδεχόμενο και απ' ότι φαίνεται δεν του έχει βγει σε κακό - το αντίθετο.


Πηγές:
Toronto Star
New York Post

Σχετικά θέματα:
Ο Άγιος Βασίλειος, ο Άγιος Νικόλαος και ο Σάντα Κλάους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου