28 Δεκεμβρίου 2012

Τι "λέει" το πρόσωπο σου για την υγεία σου, σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική


Μπορούν τα σημάδια στο πρόσωπο να μας προειδοποιούν για κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα υγείας; Η απάντηση είναι "ναι", σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, αν και η καλύτερη μέθοδος διάγνωσης είναι η επίσκεψη στο γιατρό. Δείτε, όμως, τα σημάδια που θα μπορούσαν να σας βάλουν σε υποψίες και να οδηγήσουν σε έγκαιρη διάγνωση και ενδεχόμενη θεραπεία. 


1. Ακμή στο μέτωπο.
Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι το μέτωπο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πεπτικό σύστημα. Μάλιστα, η περιοχή ανάμεσα στα φρύδια θεωρείται ότι συνδέεται με το ήπαρ. Έτσι, λοιπόν, αν το παρακάνετε με το αλκοόλ, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν αντίστοιχα σημάδια στο μέτωπο σας, τα οποία βέβαια θα εξαφανιστούν, η συχνή εμφάνιση τους, όμως, προδίδει ένα σοβαρότερο πρόβλημα
Τι μπορείτε να κάνετε; Να πίνετε πολύ νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και ελέγξτε τυχόν τροφικές δυσανεξίες που ενδεχομένως να επηρεάζουν το ήπαρ και το πεπτικό σας σύστημα γενικότερα.

2. Κηλίδες στα μάγουλα.
Σίγουρα, τα σπυράκια ή άλλα σημάδια στα μάγουλα μπορούν να οφείλονται σε κάποια αλλεργική αντίδραση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να σας προειδοποιούν για κάποιο πρόβλημα με τους πνεύμονες, σε περίπτωση που τα σπυράκια επιμένουν να εμφανίζονται χωρίς άλλη εξήγηση. Όσοι υποφέρουν από άσθμα ή είναι μανιώδεις καπνιστές είναι περισσότερο επιρρεπείς σε σημάδια στα μάγουλα τους.

3. Σημάδια στο πηγούνι.
Οι κηλίδες στο πηγούνι και τη γραμμή του σαγονιού ενδεχομένως να συνδέονται με ορμονικές διαταραχές. Άλλωστε, στις γυναίκες εμφανίζονται κυρίως κάποια στιγμή στη διάρκεια του κύκλου τους. Ωστόσο, αν τα σημάδια επιμένουν, ενδεχομένως να σχετίζονται με κάποια ενδοκρινική διαταραχή, οπότε καλό είναι να ελέγξετε τα επίπεδα των ορμονών σας.

4. Σακούλες και μαύροι κύκλοι κάτω απ' τα μάτια.
Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική, η περιοχή κάτω από τα μάτια συνδέεται με τα νεφρά. Έτσι, λοιπόν, μπορεί μεν το πρόβλημα με τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους να είναι εντελώς αθώο και να οφείλεται σε κακά γονίδια, μπορεί, όμως, να υποδηλώνει αφυδάτωση ή συσσώρευση τοξινών. Επίσης, μπορεί ο οργανισμός σας να σας προειδοποιεί για ενδεχόμενη αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου ή βιταμίνης Β12.

5. Αποχρωματισμός της γλώσσας.
Αν νιώθεται φαγούρα στη γλώσσα ή αν αυτή έχει κοκκινίλες κι ένα κοκκινωπό χρώμα, αυτό μπορεί να συνδέεται με αναιμία από έλλειψη σιδήρου, φυλλικού οξέως ή βιταμίνης Β12. Αν πάλι η γλώσσα σας έγινε μπλε, μπορεί να υποδηλώνει έλλειψη οξυγόνου στο αίμα, ενώ αν έγινε άσπρη, η αιτία μπορεί να είναι κάποιος μύκητας.

6. Υπερβολική τριχοφυία 
Η υπερβολική τριχοφυία στο πρόσωπο ή στο σώμα των γυναικών συνδέεται με το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, μια ενδοκρινική διαταραχή, κι επομένως πρέπει να επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας.

Πηγή: Times of India

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου