28 Δεκεμβρίου 2012

Μια κάρτα αρκεί για να δώσεις το χαμόγελο σ' ένα παιδί που πάσχει από σπάνια, θανατηφόρο νόσο

Πηγή: Facebook

Αν τα ρεκόρ Γκίνες είχαν ειδική κατηγορία για τη συλλογή με τις περισσότερες χριστουγεννιάτικες κάρτες, είναι εξαιρετικά πιθανό να ανακηρυσσόταν νικητής ένα 9χρονο αγόρι από το Salyerville, που βρίσκεται στην πολιτεία του Κεντάκι των ΗΠΑ, ονόματι Dalton Dingus, ο οποίος έχει μαζέψει τουλάχιστον 504.269 κάρτες. Είναι τόσες πολλές, που η οικογένεια του 9χρονου Dalton δεν μπορούσε να τις κρατήσει, αλλά τις αποθήκευσε στο κτίριο της τοπικής εκκλησίας. Ωστόσο, πίσω από το ασύλληπτο αυτό ρεκόρ κρύβεται μια άκρως συγκινητική, ανθρώπινη ιστορία.

Το μικρό αγόρι πάσχει από το τέταρτο στάδιο κυστικής ίνωσης, μια κληρονομική ασθένεια, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι η παραγωγή ιδιαίτερα πυκνής βλέννας η οποία φράσσει τα διάφορα όργανα και πόρους του σώματος, κυρίως τους πνεύμονες καιτο πάγκρεας, με αποτέλεσμα την βαριά παγκρεατική ανεπάρκεια από πολύ μικρή ηλικία και την εμφάνιση σοβαρών χρόνιων αναπνευστικών λοιμώξεων, που σταδιακά καταστρέφουν τους πνεύμονες και οδηγούν τον ασθενή σε αναπνευστική ανεπάρκεια και θάνατο, όπως διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα του ελληνικού Συλλόγου για την Κυστική Ένωση (www.cfathess.gr).
Η κατάσταση της υγείας του μικρού Ντάλτον είναι τόσο σοβαρή, ώστε οι γιατροί, που τον εξέτασαν πριν δύο μήνες, του έδωσαν περιθώριο δύο με οκτώ ημέρες ζωής. Το αγοράκι αναπνέει μόνο με μάσκα οξυγόνου, εισπνέει καθημερινά 12 λίτρα οξυγόνου, ενώ παίρνει 18 διαφορετικά φάρμακα την ημέρα. Ο Ντάλτον έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των ιατρών καθώς δυο μήνες μετά εξακολουθεί να βρίσκεται στην ζωή. 
Ένας από τα παράγοντες που έδωσαν κίνητρο στο 9χρονο αγόρι να συνεχίζει ν' αγωνίζεται, αποτέλεσε και η εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία μιας οικογενειακής φίλης μέσω Facebook τον περασμένο Νοέμβριο, να στείλουν τις ευχές τους στον Ντάλτον με μια χριστουγεννιάτικη κάρτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου είχαν σταλεί 39.000 κάρτες, ενώ μέσα σε δύο εβδομάδες ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε στο ασύλληπτο νούμερο των 504.269 καρτών!
Οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν ήταν οι κάτοικοι της μικρής πόλης Salyerville. Μάλιστα, ένα κοριτσάκι έγραψε στον Ντάλτον ότι ευχόταν να ήταν το κορίτσι του. Πριν τις γιορτές, οι γιατροί επέτρεψαν στο αγόρι να γυρίσει στο σπίτι του. Άλλωστε, οι ίδιοι δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν για να τον βοηθήσουν. Κατά την επιστροφή στο σπίτι, ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων περίμενε τον Ντάλτον για να του εκφράσει την αγάπη και τη συμπαράσταση του στον άνισο αγώνα που δίνει.
"Είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα όλων των εποχών. Είναι ενθουσιασμένος για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό. Χαμογελάει περισσότερο. Γελάει περισσότερο και αρχίζει να γίνεται, όπως ήταν πριν από δύο χρόνο" εξομολογείται η Τζέσικα Ντίγκους, η μητέρα του Ντάλτον. "Και μόνο που γνωρίζει ότι οι άνθρωποι νοιάζονται πραγματικά για εκείνον, το ότι οι κάρτες του δείχνουν πως οι άνθρωποι τον αγαπούν, τον έχει βοηθήσει", προσθέτει.
Η ανταπόκριση είναι τόσο μεγάλη, ώστε ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να οριστεί ως ημερομηνία λήξης η 25η Δεκεμβρίου, ύστερα από μηνύματα που άφησαν πολλοί στο facebook, δόθηκε παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ακριβώς για να δοθεί το περιθώριο να στείλουν κάρτες και όσοι κατοικούν εκτός ΗΠΑ, καθώς η πρόσκληση απευθύνεται σ' όλον τον κόσμο απ' όλα τα σημεία του πλανήτη. Γνωρίζω ότι η Ελλάδα απέχει πολύ από το Κεντάκι κι ότι η προθεσμία λήγει σύντομα, όμως τώρα έμαθα την ιστορία του παιδιού αυτού. Αν θέλετε να στείλετε κι εσείς μια κάρτα στον 9χρονο Ντάλτον, μπορείτε να το κάνετε στην παρακάτω διεύθυνση:
Dalton Dingus 
HC 62 Box 1249 
Salyersville, KY 41465.

Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα Cards for Dalton στο facebook, στη διεύθυνση:
www.facebook.com/events/508767552480824/

Μπορείτε να ενημερώσετε τους φίλους σας. Και μόνο που θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το χαμόγελο σ' ένα παιδί που το 'χει πραγματικά ανάγκη, αξίζει τον κόπο!


UPDATE (18/01/2013):
Πριν λίγες μέρες, ο μικρός Ντάλτον έφυγε από την ζωή και η κηδεία του έγινε στις 16 Ιανουαρίου, ενώ η εκκλησία του Salyerville ήταν διακοσμημένη από τις χριστουγεννιάτικες κάρτες που είχαν στείλει στο αγόρι άνθρωποι απ' όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Καλό ταξίδι, Ντάλτον!



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου