26 Δεκεμβρίου 2012

Παράξενες ειδήσεις απ' όλον τον κόσμο


Μια απίστευτη απόφαση των υπεύθυνων νηπιαγωγείου καταδεικνύει ότι ενδεχομένως η Κίνα να είναι η περισσότερο καπιταλιστική χώρα του πλανήτη! Ένας 26χρονος άνδρας από την Κίνα δεν γελάει με τα δάκρυα που του προκάλεσε το πιο καυτερό, ίσως, γεύμα όλου του κόσμου, το οποίο τον οδήγησε στο νοσοκομείο με μια τρύπα στο στομάχι! Τέλος, μια δικαστική απόφαση από την Ιαπωνία δίνει μια πραγματικά άλλη, πρωτόγνωρη διάσταση στο "έγκλημα" της κλοπής(;) 8 σεντς!
ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ!
Ποιος θα φανταζόταν ότι μια τόσο ακραία καπιταλιστική ιδέα θα εφαρμοζόταν σ' ένα κομμουνιστικό κράτος όπως η Κίνα. Ένα νηπιαγωγείο της επαρχίας Γιανγκζού, είχε μια από τις πλέον εξωφρενικές ιδέες, που θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος. Οι δασκάλες του νηπιαγωγείου θ΄ αγκαλιάζουν δυο φορές τη μέρα τα παιδιά μόνο όσων γονιών πληρώνουν κάθε μήνα ένα ορισμένο, προαιρετικό, χρηματικό ποσό ως δίδακτρα. Σύμφωνα με το σκεπτικό του σχολείου, τ' άλλα παιδιά, που προφανώς προέρχονται από φτωχότερες οικογένειες, δεν αξίζουν της ίδιας αντιμετώπισης, ενώ το ενδιαφέρον της όλης υπόθεσης είναι ότι δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση της χώρας, παρά τις έντονες αντιδράσεις φορέων και - φυσικά - πολλών γονιών.

ΤΙ ΠΟΙΝΗ ΑΞΙΖΕΙ Η ΚΛΟΠΗ... 8 ΣΕΝΤΣ;
Στα χρόνια του Γιάννη Αγιάννη, του φανταστικού χαρακτήρα που επινόησε ο Βίκτορ Ουγκό για το αριστούργημα του "Οι Άθλιοι", μπορούσε κάποιος να καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση, απλά και μόνο επειδή έκλεψε λίγα μήλα. Στη σημερινή Ιαπωνία, κινδυνεύει κάποιος να καταδικαστεί σε φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, επειδή έκλεψε 10 σεντς. Ο λόγος για τον 66χρονο Masafumi Tsuruhara από την Οσάκα, ο οποίος κατηγορείται ότι στις 13 Μαΐου 2012 έκλεψε από ένα βουδιστικό ναό το συγκλονιστικό ποσό των 10 γιέν, δηλαδή περίπου 9 σεντ του ευρώ (0.09 €), αν και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι απλά "έπαιζε με τα χρήματα", όταν τον συνέλαβε ο αστυνομικός.
Σε πρώτο βαθμό, το δικαστήριο της Wakayama καταδίκασε τον άνδρα σε φυλάκιση 1 έτους και 8 μηνών. Εκείνος άσκησε έφεση θεωρώντας την ποινή πολύ αυστηρή και τελικά, το Εφετείο της Οσάκα τη μείωσε και καταδίκασε τον 66χρονο σε φυλάκιση 1 έτους. Προφανώς, η αυστηρότητα της ποινής οφείλεται και στο γεγονός ότι το ασήμαντο αυτό χρηματικό ποσό κλάπηκε από ιερό χώρο. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί υπέρμετρη ποινή, που δεν εξηγεί το προφανές: γιατί ο κατηγορούμενος να ήθελε να... κλέψει αυτό το ασύλληπτα εξευτελιστικό ποσό;

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ!
Σας αρέσει ν' απολαμβάνετε το φαγητό σας με έξτρα πικάντικη γεύση; Προσέξτε μην την πατήσετε, όπως ένας 26χρονος Κινέζος από την πόλη Wuhan, όταν δοκίμασε σε τοπικό εστιατόριο μια εξαιρετικά καυτή σούπα. (mala hot pot), η οποία περιλαμβάνει ένα μείγμα από καυτερές πιπεριές κι ένα εξαιρετικά πικάντικο μπαχαρικό, που ονομάζεται "πιπέρι Σιτσουάν", το οποίο είναι γνωστό για την αίσθηση μουδιάσματος που αφήνει στο στόμα.
Γενικά, στα κινέζικα εστιατόρια δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει εκείνος πόσο καυτερή θέλει τη σούπα του, και εν προκειμένω ο άτυχος άνδρας είχε την επιθυμία για κάτι πραγματικά καυτερό. Όμως, με το που τελείωσε το γεύμα του, ο 26χρονος ένιωσε έναν οξύ πόνο στο στομάχι. Ο συναγερμός χτύπησε κόκκινο, όταν έκανε εμετό κόκκινου χρώματος (είτε από το χρώμα του ζωμού είτε επειδή έβγαλε πραγματικό αίμα), οπότε πήγε στο νοσοκομείο της πόλης.
Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι στο τοιχίο του στομαχιού του είχε ανοίξει μια κανονική τρύπα. Πάντως, η έκπληξη τους δεν πρέπει να ήταν μεγάλη, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του νοσοκομείου, το 15% των ασθενών που αντιμετωπίζουν γαστρεντερικά προβλήματα προέρχεται από περιπτώσεις ιδιαίτερα πικάντικων φαγητών. Μα τόσο καυτά είναι τα μπαχαρικά της περιοχής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου