28 Δεκεμβρίου 2012

Ποια είναι η "πρωτεύουσα" του Instagram;


Καθώς η χρονιά φτάνει στο τέλος της, το Instagram δημοσίευσε μια λίστα με τα 10 δημοφιλέστερα μέρη του κόσμου για το 2012, με βάση τον αριθμό των φωτογραφιών που ανέβηκαν στο Instagram από τα διάφορα σημεία του πλανήτη - τα πιο φωτογραφημένα, αν προτιμάτε. Κι ενώ στο τοπ10 κυριαρχούν οι αμερικανικές πόλεις και κυρίως το Λος Άντζελες, έκπληξη προκαλούν τα δυο πιο πολυφωτογραφημένα μέρη του 2012, τα οποία βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, περισσότερες από 100.00 φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Instagram το 2012, τραβήχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το εμπορικό κέντρο Siam Paragon της ταϊλανδέζικης πρωτεύουσας. 
Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου (www.suvarnabhumiairport.com), το οποίο λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2006, το όνομα του σημαίνει "Η Χρυσή Γη", έχει χωρητικότητα 8.000 στρεμμάτων, μπορεί να υποστηρίξει 76 πτήσεις την ώρα, ενώ ετησίως μετακινούνται μέσω αυτού 45 εκατομμύρια επιβάτες..

Όσον αφορά τα 10 δημοφιλέστερα μέρη του 2012 για το Instagram, αυτά είναι:
1. Suvarnabhumi Airport (Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη)
2. Siam Paragon (Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη)
3. Disneyland Park (Άναχαϊμ, Καλιφόρνια)
4. Times Square (Νέα Υόρκη)
5. AT&T Park (Σαν Φρανσίσκο)
6. Los Angeles International Airport (LAX)
7. Dodger Stadium (Λος Άντζελες)
8. Ο πύργος του Άιφελ (Παρίσι)
9. Staples Center (Λος Άντζελες)
10. Santa Monica Pier (Λος Άντζελες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου