5 Φεβρουαρίου 2013

Ένας ακόμη λόγος για να κλείσεις την τηλεόραση.


Σειρά ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές της δεκαετίας του '90 δείχνουν ότι το ανδρικό σπέρμα μειώνεται. Μάλιστα, τα τελευταία έξι χρόνια η τάση αυτή φαίνεται να επιταχύνεται. Πολλοί αποδίδουν το φαινόμενο στα χημικά που χρησιμοποιούμε - ή ακόμη και στα κολλητά μποξεράκια. Μήπως, όμως, στην πραγματικότητα ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών του σπιτιού μας και δεν είναι άλλος από τον δεύτερο καλύτερο φίλο πολλών ανθρώπων, δηλαδή την τηλεόραση; 

Σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, οι άνδρες που παρακολουθούν τηλεόραση περισσότερες από 20 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή κάπου 3 ώρες τη μέρα, έχουν χαμηλότερη πυκνότητα σπέρματος, δηλαδή λιγότερα σπερματοζωάρια ανά μιλιλίτρ σπέρματος, σε σχέση με τους λιγότερο τηλεορασόπληκτους. 
Συγκεκριμένα, 189 άνδρες ηλικίας μεταξύ 18 και 22 ετών συμμετείχαν σε σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, όπου κλήθηκαν ν' απαντήσουν σε σειρά ερωτήσεων για τον τρόπο ζωής τους: πόση τηλεόραση παρακολουθούν, το άγχος, το κάπνισμα και τη γυμναστική.  Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό British Journal of Sports Medicine και είναι εντυπωσιακά.
Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους, όσοι "κολλούσαν" στη μικρή οθόνη περισσότερες από 20 ώρες την εβδομάδα είχαν λιγότερο σπέρμα κατά 44%! Αντίθετα, η μεγαλύτερη πυκνότητα σπερματοζωαρίων βρέθηκε στους άνδρες που γυμνάζονται τουλάχιστον 14 ώρες την εβδομάδα. Ουσιαστικά, το συμπέρασμα που συνάγεται είναι ότι όταν το σώμα μας γενικά δεν είναι υγιές, το ίδιο συμβαίνει και με το σπέρμα μας. Έτσι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι ν΄αλλάξουμε ριζικά τρόπο ζωής και να κουνηθούμε από το ρημαδιασμένο καναπέ μια ώρα αρχύτερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου