25 Απριλίου 2013

6 συμβουλές πρόληψης της νόσου Αλτσχάιμερ


Ο δρ. Μάνι Αλβάρεζ είναι από τους πιο γνωστούς τηλεγιατρούς της αμερικανικής τηλεόρασης, με εμφανίσεις στο ενημερωτικό δίκτυο FoxNews, δική του σελίδα στο ίντερνετ (askdrmanny.com/) και με σειρά βιβλίων για ιατρικά θέματα. Ένα από τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί ο δρ. Μάνι είναι και η νόσος Αλτσχάιμερ, που αποτελεί την πιο κοινή μορφή εκδήλωσης άνοιας.
Επτά απλά πράγματα που προτείνει ως μέσα πρόληψης της εμφάνισης της νόσου είναι και τα εξής:
1. Προσθέστε κανέλα στη διατροφή σας. Ένα κουταλάκι του γλυκού μπλοκάρει την παραγωγή πρωτεϊνών στον εγκέφαλο, που συμβάλλουν στην εμφάνιση της νόσου Αλτσχάιμερα.
2. Πίνετε χυμό μήλου. Ενισχύει την παραγωγή μιας χημικής ένωσης στον εγκέφαλο, που σχετίζεται με τις λειτουργίες της μάθησης, της μνήμης, τη διάθεση και τους μύες.
3. Κοινωνικοποιηθείτε. Μια πολυάσχολη κοινωνική ζωή μπορεί να βελτιώσει τις γνωστικές σας ικανότητες.
4. Προστατέψτε τα μάτια σας. Τα μάτια αποτελούν έναν καλό δείκτη για τη λειτουργία του μυαλού, ενώ η διατήρηση της όρασης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας ακόμη και κατά 63%.
5. Κάντε διαλογισμό. Μειώνει την αρτηριακή πίεση, το στρες και αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. 
6. Υιοθετήστε τη μεσογειακή διατροφή. Όταν το καθημερινό μας διαιτολόγιο είναι πλούσιο σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ψάρια, φρούτα, ξηρούς καρπούς και λίγο κόκκινο κρασί, όλα τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται σ' αυτές τις τροφές μπορούν να μειώσουν στο μισό τον κίνδυνο άνοιας.

Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα έξι σημεία είναι ενδεικτικά και δεν αποτελούν πανάκεια, δεν θεραπεύουν δηλαδή της άνοια, ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν τις συμβουλές του γιατρού σας. Αποτελούν μια καλή ευκαιρία να επισκεφτείτε ένα γιατρό και να συζητήσετε μαζί του για τη νόσο Αλτσχάιμερ, που από πολλούς θεωρείται και ως η νόσος του μέλλοντος.

Πηγή: Foxnews


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου