21 Απριλίου 2013

Οι άντρες οδηγοί λένε περισσότερα ψέματα για τα τροχαία απ' ό,τι οι γυναίκες


Στην κλασική ελληνική ταινία "Η Σωφερίνα", η Αλίκη Βουγιουκλάκη ως "Μαίρη" σκαρφίζεται του κόσμου τα ψέματα για να καλύψει τη φίλη της Λιλή (η Μάρω Κοντού), αλλά και τις ζημιές του αυτοκινήτου από τα απανωτά τροχαία. "Απλούστατο!", όπως θα λέγε κι εκείνη. Η πραγματικότητα, όμως, αν δεν επρόκειτο για σενάριο ταινίας - και μάλιστα της δεκαετίας του '60 - θα ήταν μάλλον διαφορετική. Γιατί, μπορεί να υπάρχουν μεν έρευνες που υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες είναι όντως χειρότερες οδηγοί από τους άνδρες, ωστόσο λένε περισσότερες αλήθειες σε ό,τι αφορά τα τροχαία. Αντιθέτως, οι άνδρες οδηγοί μάλλον έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια και μετατρέπονται σε Πινόκιο, προκειμένου να καλύψουν κάποιο τροχαίο, στο οποίο ενεπλάκησαν οι ίδιοι.

Η ιστοσελίδα Insure.com, που ασχολείται με θέματα ασφαλίσεων, πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ 1.000 ενηλίκων παντρεμένων Αμερικανών - 500 άντρες και 500 γυναίκες - το Μάρτιο του 2013. Αντικείμενο της έρευνας ήταν η αντίδραση των δύο φύλων ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα, αν υπάρχουν διαφορές και ποιοί είναι οι πιο ειλικρινείς. Όπως προέκυψε από τις απαντήσεις των ερωτώμενων, οι άνδρες ήταν οι περισσότερο ανειλικρινείς.
-- Το 42% των ανδρών παραδέχτηκε ότι έξυσε το αυτοκίνητο του ρίχνοντας την ευθύνη σε κάποιον άλλο, έναντι μόλις του 27% που παραδέχτηκε κάτι τέτοιο.
-- Στην ερώτηση "Σας έχουν κόψει κλήση χωρίς στη συνέχεια να το πείτε στο/στη σύζυγο σας", οι άνδρες απάντησαν καταφατικά σε ποσοστό 34%, ενώ οι γυναίκες μόλις σε ποσοστό 16%.
-- Στην ερώτηση "Είχατε ποτέ ένα τροχαίο που το κρατήσατε κρυφό", "ναι" απάντησε το 31% των ανδρών και το 17% των γυναικών. 
-- Όταν ρωτήθηκαν αν ξέχασαν να πληρώσουν κάποιο λογαριασμό προς την ασφαλιστική εταιρία, χωρίς να ενημερώσουν το/τη σύζυγο τους, οι άντρες απάντησαν "ναι" σε ποσοστό 23%, ενώ για τις γυναίκες το ποσοστό αυτό ήταν 15%
-- Τέλος, στην ερώτηση αν οδήγησαν χωρίς ασφάλιση αυτοκινήτου και χωρίς να ενημερώσουν το/τη σύζυγο τους, το 21& των ανδρών παραδέχτηκε ότι όντως το έχει κάνει, έναντι του 9% των γυναικών.

Φυσικά, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην ήταν εξ αρχής ειλικρινείς οι απαντήσεις των γυναικών, εξ ου και η διαφορά, αλλά για να αποδειχτεί κάτι τέτοιο, μάλλον θα χρειαζόταν και δεύτερη έρευνα.


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου