11 Ιουλίου 2013

Ποιο ελληνικό παραλιακό εστιατόριο θεωρείται το τέταρτο καλύτερο στον κόσμο!

Πηγή: marathi-island.gr

Δεν είναι λίγο πράγμα για ένα ελληνικό εστιατόριο να περιλαμβάνεται στα καλύτερα του κόσμου. Πολύ περισσότερο όταν καταλαμβάνει μια τόσο υψηλή θέση, ώστε να θεωρείται το τέταρτο καλύτερο εστιατόριο στο είδος του παγκοσμίως. Στην προκειμένη περίπτωση, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, η ιστοσελίδα thedailymeal.com, απευθύνθηκε σε ειδικούς, οι οποίοι συνέταξαν μια λίστα με τα -κατά τη γνώμη τους- 21 καλύτερα παραλιακά εστιατόρια του κόσμου. Στην τέταρτη θέση συναντάμε ένα ελληνικό, το οποίο δεν βρίσκεται σε κάποια μεγάλη, πολυτελή παραλία της χώρας, αλλά σ' ένα μικρό νησάκι μόλις... 6 κατοίκων.

Πρόκειται για το εστιατόριο Pantelis Marathi, που βρίσκεται στη νησίδα Μαράθι των Δωδεκανήσων, κοντά στην Πάτμο, έκτασης μόλις 355 στρεμμάτων και με πληθυσμό μόλις 6 κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα, το εστιατόριο του Παντελή αποτελεί μια "35χρονη όαση ελληνικού φαγητού" και καλεί τους ξένους επισκέπτες να φρεσκάρουν τα ελληνικά τους, ώστε να προφέρουν σωστά ορισμένες σπεσιαλιτέ του εστιατορίου, όπως "ξινομυζήθρα", "μουσακά" και "κανταΐφι". Όπως επισημαίνεται, τα υλικά είναι τοπικής προέλευσης από μικρούς παραγωγούς, οι οποίοι τα "φροντίζουν ειδικά".
Συνολικά, τα 10 καλύτερα παραλιακά εστιατόρια του κόσμου είναι:
1. The Lighthouse Restaurant - Μέιλ, Μαλδίβες
2. Ristorante Lo Scoglio da Tommaso - Μάσα Λουμπρένσε, Ιταλία
3. L' Épuisette - Μασσαλία, Γαλλία
4. Pantelis Marathi - Μαράθι, Ελλάδα
5. Daphne's St. James - Πάρις, Μπαρμπάντος
6. The Kiosk at Pilu at Freshwater - Σίδνεϊ, Αυστραλία
7. Mango at thw Four Season - Νέβις, Δυτικές Ινδίες
8. Flying Fishbone - Σαβανέτα, Αρούμπα
9. Parador La Huella Jose - Ιγκνάσιο, Ουρουγουάη
10. Anjuna Plage Privee - Εζέ, Γαλλία



Κι επειδή το Pantelis Marathi, δεν είναι η μοναδική ελληνική ταβέρνα, που έχει διακριθεί σε σχετικές λίστες ξένων ιστοσελίδων, διαβάστε και εδώ: ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου