8 Ιουλίου 2013

Ο νέος σταρ του youtube τραγουδάει για έναν γκέι έρωτα χωρίς ανταπόκριση


Το Youtube είναι ένας πολύ καλός δρόμους για να βρεθεί στο κέντρο του ενδιαφέροντος ένας καινούριος, ανερχόμενος καλλιτέχνης, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές. Στη μακρά λίστα προστέθηκε πρόσφατα ο 23χρονος Στιβ Γκραντ, το βίντεο κλιπ του οποίου για το τραγούδι του "All-American Boy" δέχτηκε περισσότερα από 400.000 views μέσα σε μία εβδομάδα.

Το τραγούδι του Γκραντ δεν είναι συνηθισμένο, καθώς οι στίχοι του μιλάνε για την απογοήτευση ενός νεαρού, γκέι Αμερικανού, ο οποίος μπέρδεψε τα σήματα και νόμιζε ότι ο φίλος του ήταν επίσης γκέι, μέχρι που ήρθε η απογοήτευση. Στο μοτίβο αυτής της ιστορίας κινείται και το βίντεο κλιπ, το οποίο γύρισε ο Γκραντ με δικά του έξοδα, χωρίς να έχει ιδιαίτερες προσδοκίες, αφού δεν υποστηρίζεται από κάποια μεγάλη δισκογραφική εταιρία. 
Βέβαια, κάποιος που διαβάζει πίσω από τις γραμμές και το επιφανειακό "ποιος λέει τι", θα διαπιστώσει ότι στην ουσία το "All-American Boy" αναφέρεται σ' έναν έρωτα χωρίς ανταπόκριση, ανεξαρτήτως φύλου. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που το τραγούδι έγινε επιτυχία, όχι μόνο μεταξύ της γκέι κοινότητας, αλλά και σε ετεροφυλόφιλους.
Έμπνευση για το τραγούδι αποτέλεσε μια προσωπική ιστορία του Γκραντ, όταν σε ηλικία 13 ετών είχε ερωτευτεί τον ομαδάρχη του στην κατασκήνωση, χωρίς φυσικά να υπάρχει ανταπόκριση, κάτι που του άφησε από τότε έναν "τρομερό πόνο στην καρδιά". Ενδεχομένως, κάποιο τραύμα στην καρδιά να του προκάλεσε και η επιμονή των γονιών του να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα "στρέιτ θεραπείας", όταν έμαθαν για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Στιβ. Όμως τα πέντε χρόνια "θεραπείας" δεν στάθηκαν ικανά ν' αλλάξουν αυτές τις προτιμήσεις -πώς θα μπορούσαν άλλωστε;
"Σήμερα θα πέθαινα ευτυχισμένος. Και είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου, που μπορώ να το πω", δήλωσε σε συνέντευξη του ο Στιβ, ο οποίος δηλώνει περισσότερο στιχουργός παρά τραγουδιστής, αν και δεν απορρίπτει τίποτε για το μέλλον, καθώς επιθυμεί να εξελιχθεί σαν καλλιτέχνης. Όσον αφορά το τραγούδι του, που έγινε θέματα των ημερών, ακούστε το και δείτε το βίντεο κλιπ εδώ:


Το τραγούδι του Στιβ Γκραντ δεν είναι το μοναδικό που αποτυπώνει την απελευθέρωση των γκέι, που βιώνουν το τελευταίο διάστημα οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μια από τις εμπορικές επιτυχίες της περιόδου αυτής στις ΗΠΑ είναι και το "Same Love", μια μουσική συνεργασία των Μάκλμορ και Ράιαν Λούις με την ανοιχτά ομοφυλόφιλη τραγουδίστρια, Μαίρη Λάμπερτ. 



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου