14 Μαρτίου 2013

Το βιβλίο που οδηγεί σ' έναν κρυμμένο θησαυρό 2 εκατομμυρίων δολαρίων και έγινε μπεστ σέλερ!


Μπεστ-σέλερ των ημερών έγινε το βιβλίο του 82χρονου Φόρεστ Φεν, συλλέκτη έργων τέχνης, με τίτλο "Thrill of the Chase", σχετικά μ' ένα θησαυρό που έκρυψε ο ίδιος ο συγγραφέας προτρέποντας τους συμπατριώτες του να ψάξουν να τον ανακαλύψουν. Το βιβλίο περιέχει ένα χάρτη του Νιου Μέξικο, όπου κατοικεί ο Φεν και όπου είναι κρυμμένο το σεντούκι με το θησαυρό, ενώ δίνει διάφορα στοιχεία με μορφή γρίφων για τους ενδιαφερόμενους κυνηγούς του θησαυρού. 

Αρχικά, το βιβλίο αυτό, που εκδόθηκε το 2010, δεν πωλούσε περισσότερα από 20 αντίτυπα το μήνα. Ωστόσο, μετά από εμφάνιση του συγγραφέα σε δημοφιλές τοκ σόου, οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν στα ύψη πουλώντας 25 αντίτυπα το λεπτό! Σ' εκείνη τη συνέντευξη, ο Φεν ανέφερε ότι πήρε αυτήν την πρωτοβουλία, προκειμένου να παρακινήσει τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και να κάνουν μια βόλτα μέχρι την εξοχή, μακριά από τους υπολογιστές και τα βίντεο γκέιμς. 
Ο θησαυρός είναι πραγματικός, ενώ η αξία του εκτιμάται σε 1 με 2 εκατομμύρια δολάρια.. Εξάλλου, ο ίδιος ο Φεν δεν πρόκειται να κερδίσει χρήματα από τις πωλήσεις του βιβλίου, που πωλείται προς 35$, καθώς δεν ήταν αυτή η πρόθεση του. Τα έσοδα θα περιέλθουν εξ ολοκλήρου στον εκδοτικό οίκο, που τώρα τρέχει και δεν φτάνει για να καλύψει τις παραγγελίες μετά την ξαφνική, όσο και αναπάντεχη, "έκρηξη" των πωλήσεων. 
Τα στοιχεία που έχει δώσει ο συγγραφέας είναι αρκετά ασαφή, όπως για παράδειγμα ότι ο θησαυρός βρίσκεται κρυμμένος βόρεια της Σάντα Φε και σε υψόμετρο 5.000 πόδια από το επίπεδο της θάλασσας. Αυτή η πληροφορία, όμως, είναι μάλλον άχρηστη, καθώς το μέσο υψόμετρο της πολιτείας του Νιού Μέξικο είναι 5.700 πόδια. Επίσης, κανείς άλλος δεν γνωρίζει το παραμικρό, εκτός από το συγγραφέα, που τα έκανε όλα μόνος του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σεντούκι με το θησαυρό δεν έχει θαφτεί σε κάποιο επικίνδυνο μέρος, αλλά ο Φεν εκτιμά ότι είναι μάλλον απίθανο να βρεθεί σύντομα. 
"Προβλέπω (ότι θα βρεθεί) σε 100 χρόνια, ίσως και σε χίλια χρόνια από τώρα. Αν κάποιος τον βρει αύριο, θα είναι εντάξει, όμως δεν πρόκειται να συμβεί. Πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν τα στοιχεία στο ποίημα και αυτό θα τους οδηγήσει κατευθείαν στο θησαυρό", δήλωσε σε συνέντευξη του. Το ποίημα στο οποίο αναφέρεται, περιέχεται τόσο στο βιβλίο του όσο και στη σχετική ιστοσελίδα που έχει ανεβάσει ο ίδιος στο ίντερνετ, ενώ περικλείει εννιά σημαντικά στοιχεία, τα οποία μπορείτε να εντοπίσετε, αν είστε "τσακάλια" σε τέτοια θέματα, επισκεπτόμενος τη σελίδα του, www.oldsantafetradingco.com/the-thrill-resource-page
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξέρετε καλά αγγλικά, μιας και το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες, ενώ θα πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι το Νιού Μέξικο και να δοκιμάσετε την τύχη σας. Μπορεί άραγε ο θησαυρός να γίνει δικός σας; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου