19 Δεκεμβρίου 2011

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σήμερα είναι Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011. Η σημερινή ημέρα είναι μία από εκείνες τις βαρετές ημέρες, όπου ούτε κάποια μεγάλη επίσημη γιορτή υπάρχει, ούτε είναι αφιερωμένη σε κάποιον ειδικό σκοπό, ούτε έχει συμβεί κάποιο ιστορικό γεγονός με παγκόσμια σημασία. 
Το πιο σημαντικό γεγονός που συνέβη σαν σήμερα έλαβε χώρα πριν δέκα χρόνια στην Αργεντινή με το ξέσπασμα των ταραχών που κορύφωσαν την πολύμηνη οικονομική και κοινωνική κρίση στη χώρα ως συνέπεια μιας λανθασμένης οικονομικής συνταγής που είχε επιβληθεί από το ΔΝΤ.
Τα θύματα αυτής της λανθασμένης συνταγής ήταν φυσικά οι πολίτες της Αργεντινής που είδαν τις τραπεζικές του καταθέσεις να εξαϋλώνονται, ωστόσο ποτέ το ΔΝΤ δεν είχε το θάρρος να αναλάβει γενναία την ευθύνη των λαθών του, περιοριζόμενο στην εκ των υστέρων αναγνώριση "κάποιων λανθασμένων επιλογών" και στην επίρριψη του κυριότερου κορμού των ευθυνών στην πολιτική ηγεσία της χώρας, που σίγουρα δεν ήταν άμοιρη ευθυνών. Φυσικά, βλέπουμε το ΔΝΤ να επαναλαμβάνει μέχρι και σήμερα τα ίδια λάθη και να εμφανίζεται και σήμερα δειλό να αναλάβει την ευθύνη για αυτά αυτοβαυκαλιζόμενο ότι κατέχει την αλήθεια και ότι τα λάθη τα κάνουν μόνο οι κυβερνήσεις που δεν εφαρμόζουν σωστά τα πάνσοφα προγράμματά του, όπως θέλει να πιστεύει. Δέκα χρόνια μετά και εξακολουθούν να γίνονται τα ίδια λάθη σε άλλες γνωιές του πλανήτη. Τι άλλο να πω; Καλή τύχη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου