22 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πέντε ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα. Η μία είναι ελληνική και πρόκειται για το sequel της πολύ πετυχημένης ταινίας "Η Νήσος" που πρωτοβγήκε στις αίθουσες πριν δυο χρόνια, μόνο που οι κριτικές για τη νέα ταινία..δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές. Στις αίθουσες βγαίνει και η ταινία - έκπληξη "The Artist" που αναμένεται  να σαρώσει στις φετινές Χρυσές Σφαίρες και τα Όσκαρ κυρίως για την αισθητική της, καθώς αποτίει φόρο τιμής στην εποχή του βωβού κινηματογράφου με νοσταλγική διάθεση. Στις υπόλοιπες ταινίες συναντάμε μία ακόμα ταινία για τη Μέριλιν Μονρόε, τον Παπουτσωμένο Γάτο σε ανατρεπτική 3D εκδοχή για όλη την οικογένεια και μία ακόμη γαλλική παραγωγή. 
Σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τις υποθέσεις των ταινιών από τα δελτία τύπου, όπως και τις βαθμολογίες που έχουν εισπράξει από κριτικούς αλλά και κοινό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες και ουσιαστικότερες λεπτομέρειες καλό είναι να διαβάσετε τις αναλυτικές κριτικές στα έντυπα ή τις ιστοσελίδες που αναφέρονται.

ΝΗΣΟΣ 2: Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού (κωμωδία)
Σκηνοθεσία: Αντώνης Αγγελόπουλος/ Πρωταγωνιστούν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ζέτα Δούκα, Ελένη Καστάνη και πολλοί άλλοι γνωστοί πρωταγωνιστές.
Υπόθεση: Τον Δεκέμβρη του 2009 ένα ολόκληρο νησί με μπροστάρηδες τις τέσσερις «εξουσίες» ήρθαν  στα μαχαίρια για μια διαθήκη. Η κατάληξη; Κάποιοι από τους ήρωες οδηγήθηκαν στη φυλακή, κάποιοι έμειναν στο νησί και κάποιοι πήραν των ομματιών τους. Πέντε χρόνια μετά, ο Μπάμπης, ο Άγης και η Αφροδίτη εκτίουν τις ποινές τους. Ο πρώτος σε λίγο αποφυλακίζεται με αναστολή, ο δεύτερος έχει μπροστά του πολλά χρόνια, ενώ η χήρα αποφυλακίζεται κανονικά. Την ίδια στιγμή, ο παπά Λάμπρος δεν έχει ποίμνιο πια. Εκτίει μια άλλου είδους ποινή, καθώς η Ιερά Μητρόπολη του επέβαλε το επιτίμιο της «εθελοντικής προσφοράς» σε κρατουμένους. Η μοίρα τα φέρνει έτσι που δύο μόλις ημέρες πριν την αποφυλάκιση, Μπάμπης και Αφροδίτη, γίνονται κατά λάθος μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Μαθαίνουν για την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρού στο νησί, από τα χρόνια της τουρκοκρατίας, η θέση του οποίου υπάρχει σημειωμένη σε κάποιο χάρτη διαιρεμένου σε δύο κομμάτια. Ο ετοιμοθάνατος δίνει στον παπά Λάμπρο τον μισό χάρτη, αλλά πριν προλάβει να αποκαλύψει το όνομα του κατόχου του υπόλοιπου χάρτη, την «κάνει» για τα Ηλύσια πεδία! Ο Μπάμπης επωφελείται της ευκαιρίας και εκβιάζει τον παπά Λάμπρο, για να γίνει συνεταίρος του. Ο Άγης μαθαίνοντας για τον θησαυρό οργανώνει την απόδραση του. Η Αφροδίτη, εμπλέκεται στην ιστορία με την σύμπραξη της Εύας και του Όττο, ενός Γερμανού που δεν είναι σε καμία περίπτωση ο ήσυχος άνθρωπος που δείχνει. Χωρίς να γνωρίζουν οι μεν για τους δε, θα κατέβουν όλοι στο νησί, όπου και θα ξεκινήσει ένα ανελέητο «κυνήγι χαμένου θησαυρού». Στο χάος που θα ακολουθήσει, θα εμπλακούν όλοι οι παλιοί γνώριμοι, μεταξύ των οποίων και το φάντασμα της... Ολυμπίας.
Οι βαθμολογίες:
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 0/10
ΕΘΝΟΣ: 2/10
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Μικελίδης): -
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): -
myfilm.gr (Παπαμίχος): -
 
The Artist (γαλλική παραγωγή, βωβός κινηματογράφος)
Σκηνοθεσία: Michel Hazanavicius/ Πρωταγωνιστούν: Jean Dujardin, Bérénice Bejo
Υπόθεση: Το 1927 στο Χόλιγουντ, ο λαμπερός και αυτάρεσκος Ζορζ Βαλεντίν, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του βωβού κινηματογράφου, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η έλευση του ήχου θα σημάνει αναπόφευκτα το τέλος της καριέρας του. Την ίδια στιγμή, η Πέπι Μίλερ, μια χαριτωμένη όσο και φιλόδοξη στάρλετ, την οποία ο Βαλεντίν βοήθησε στα πρώτα της βήματα, θα αρπάξει την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, όταν, εντελώς αναπάντεχα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας ως μία από τις πιο υποσχόμενες εκπροσώπους του ομιλούντος κινηματογράφου. Άραγε, πόσο εύκολο πλέον είναι να διατηρηθεί μια ειλικρινής σχέση ανάμεσά τους;
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 8.4/10
RottenTomatoes.com: 8.7/10 (κριτικοί), 4.3/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 7/10
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Μικελίδης): 3.5/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3/5
myfilm.gr (Παπαμίχος): 10/10
 Επτά ημέρες με τη Μέριλιν - My Week With Marilyn (δράμα βρετανικής παραγωγής)
Σκηνοθεσία: Simon Curtis/ Πρωταγωνιστούν: Michelle Williams, Kenneth Branagh
Υπόθεση Θέλοντας απεγνωσμένα να κερδίσει το σεβασμό του Χόλιγουντ και να την πάρουν στα σοβαρά, η θρυλική ηθοποιός ταξιδεύει στο Λονδίνο το 1956 για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία “Ο Πρίγκηψ και η Χορεύτρια”, δίπλα στον Λόρενς Ολίβιε. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα που περιγράφονται στο βιβλίο του Κόλιν Κλαρκ, ο οποίος ήταν βοηθός του Ολίβιε την εποχή εκείνη, η ταινία εξερευνά μια πλευρά της Μονρό που δεν έχουμε ξαναδεί.
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 7.5/10
RottenTomatoes.com: 7.2/10 (κριτικοί), 3.9/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Μικελίδης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3/5
myfilm.gr (Παπαμίχος): 5.5/10
 
Η κραυγή ενός ανθρώπου - Un Homme Qui Crie (δράμα γαλλικής παραγωγής)
Σκηνοθεσία: Mahamat Saleh Haroun/ Πρωταγωνιστούν: Youssouf Djaoro
Υπόθεση: Ο Άνταμ ζει στην πρωτεύουσα του Τσαντ, την Τζαμένα, είναι 60 χρονών, παλαιός πρωταθλητής της κολύμβησης και εργάζεται ως υπεύθυνος της πισίνας ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στην πόλη. Όταν το ξενοδοχείο αλλάζει χέρια και το εξαγοράζουν Κινέζοι επιχειρηματίες, ο Άνταμ θα πρέπει να παραδώσει τη θέση του στον γιο του, τον Aμπντέλ. Ο λόγος είναι φυσικά η ηλικία του. Την κατάσταση αυτή, τη βιώνει με πολλή θλίψη ο Άνταμ, μια και θεωρεί ότι έτσι ξεπέφτει κοινωνικά, και ουσιαστικά “παροπλίζεται” πρόωρα. Την ίδια στιγμή η χώρα του, το Τσαντ, βρίσκεται στο έλεος του εμφύλιου πολέμου αφού οι ένοπλοι αντάρτες απειλούν να καταλάβουν την εξουσία. Αντιδρώντας απέναντι σ’ αυτό τον κίνδυνο, η κυβέρνηση κάνει έκκληση στον λαό της χώρας ώστε να συντελέσει σε μια “προσπάθεια” αντιμετώπισης του πολέμου. Αντιπρόσωποι της κυβέρνησης πλησιάζουν τον Άνταμ, και ουσιαστικά απαιτούν απ’ αυτόν ή να τους δώσει χρήματα ή κάποιον συγγενή του που να βρίσκεται σε μάχιμη ηλικία ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους ένοπλους αντάρτες. Ο χρόνος κυλάει, όμως μέρα με τη μέρα ο Άνταμ δέχεται ολοένα και εντονότερες πιέσεις από τον επικεφαλή των κυβερνητικών και συνάμα φίλο του. Το ζήτημα βέβαια είναι ότι ο Άνταμ δεν έχει καθόλου λεφτά παρά μόνο τον γιο του…
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 6.9/10
RottenTomatoes.com: -
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Μικελίδης): 3.5/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): -
myfilm.gr (Παπαμίχος): 6/10

Γάτος Σπιρουνάτος - Puss in Boots (3D κινούμενα σχέδια)
Υπόθεση: Το νέο τρισδιάστατο animation από την Dreamworks (How To Train Your Dragon, Shrek, Kung Fu Panda) βγάζει νύχια, αλλά την ίδια στιγμή σε ξελογιάζει νιαουρίζοντας ναζιάρικα με τη φωνή του Αντόνιο Μπαντέρας! Ο μικρόσωμος και μόνιμα ερωτοχτυπημένος Γάτος Σπιρουνάτος, χρήζεται πρωταγωνιστής σε μια ταινία όλη δική του γιατί, μπορεί να τον γνωρίσαμε δίπλα στον ένα και μοναδικό Σρεκ, αλλά καιρός δεν είναι να μάθουμε επιτέλους από πού κρατάει η σκούφια ή μήπως να λέγαμε καλύτερα οι μπότες του; Ποιο είναι άραγε το ποιόν και παρελθόν του ψιψίνου που ομολογουμένως κλέβει την παράσταση άμα τη εμφανίσει, πόσο μάλλον όταν προσπαθεί με τη βοήθεια του Χάμπτι Ντάμπτι και της Κίτι της Ελαφροπατούσας να κλέψουν τη Χήνα με τα Χρυσά Αυγά ενώ την ίδια στιγμή εκείνος καλείται να αποφύγει τα βέλη του έρωτα;
Οι βαθμολογίες:
IMDB.com: 7.0/10
RottenTomatoes.com: 6.8/10 (κριτικοί), 3.8/5 (κοινό)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 4/10
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Μικελίδης): 2.5/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος):2.5/5
myfilm.gr (Παπαμίχος): 6.5/10
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου