24 Δεκεμβρίου 2011

ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΥΝΗΛΘΕ ΑΠΟ ΚΩΜΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΔΩΡΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ!

Τα πιο ευτυχισμένα Χριστούγεννα της ζωής του θα περάσει ο 21χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Sam Schmid, ο οποίος αν και έπεσε σε κώμα ύστερα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα και αρχικά θεωρήθηκε εγκεφαλικά νεκρός από τους γιατρούς, οι οποίοι μάλιστα σκέφτονταν να μεταμοσχεύσουν όργανά του σε άλλον ασθενή, ως εκ θαύματος συνήλθε και τώρα είναι σε θέση να περπατάει και να μιλάει!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις 19 Οκτωβρίου, ο 21χρονος Sam είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην πόλη Τούκσον της Αριζόνα, το οποίο εκτός των άλλων του προκάλεσε εγκεφαλικό ανεύρυσμα. Αμέσως μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, αλλά η κρισιμότητα της κατάστασής τους επέβαλε τη μεταφορά του σε πιο εξειδικευμένο πανεπιστήμιο στο Φοίνιξ, όπου  χειρουργήθηκε. Οι γιατροί ήταν αρχικά απαισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του νεαρού, καθώς δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες τους, τον αξιολόγησαν ως εγκεφαλικά νεκρό και σκέφτονταν να του αφαιρέσουν την τεχνητή υποστήριξη με την οποία παρέμενε ζωντανός, ακόμα και να προχωρούσαν σε μεταμόσχευση κάποιων οργάνων του σε έναν άλλο ασθενή που τα είχε ανάγκη. Ο Sam όμως δεν ήταν επίσημος δωρητής οργάνων και έτσι ο γιατρός που έκανε την επέμβαση στον ασθενή, ο δόκτωρ Robert Spetzler, πρότεινε να περίμεναν μία εβδομάδα ακόμα ελπίζοντας το αδύνατο. 
Προς ευχάριστη έκπληξη όλων, ύστερα από πέντε ημέρες, στις 24 Οκτωβρίου, ο Sam άρχισε να ανταποκρίνεται σε εντολές των γιατρών όπως να σηκώσει δύο από τα δάχτυλά του, παρότι ήταν σε κωματώδη κατάσταση. Σήμερα, δύο μήνες μετά μπορεί και περπατάει με βοήθεια, αλλά και να μιλάει με σύντομες προτάσεις. Η πρόοδος του είναι εξαιρετική αν αναλογιστεί κανείς την κρισιμότητα της αρχικής του κατάστασης μετά το ατύχημα, ενώ θα χρειαστεί πολύς καιρός ακόμα μέχρι να αποκατασταθεί ολοκληρωτικά η κατάσταση της υγείας του. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ ο ίδιος κάνει όνειρα για το μέλλον ελπίζοντας να επανέλθει στους παλιούς ρυθμούς της ζωής του. Του το ευχόμαστε από καρδιάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου