19 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΝΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΗ ΗΓΕΤΗ, ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ




Ποιος είναι ο Κιμ Γιουνκ Ουν, ο διάδοχος του Κιμ Γιονγκ Ιλ στην εξουσία της Βορείου Κορέας; Εξίσου μυστηριώδης όπως και ο πατέρας του χρίστηκε από το πουθενά διάδοχος, αν και τρίτος κατά σειρά γιος, όταν ο αρχικός διάδοχος «πιάστηκε» να ταξιδεύει με πλαστό διαβατήριο στην Ιαπωνία για να επισκεφτεί την τοπική Ντίσνεϋλαντ. Συγκεντρώσαμε κάποια στοιχεία για την προσωπικότητά του και πάλι από τις ξένες εφημερίδες και σας τα παρουσιάζουμε.


1. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποτελεί fashion icon για τη νεολαία της Βόρειας Κορέας. Αυτό που θαυμάζουν πάνω του είναι το .. κούρεμά του, το οποίο αποτελεί trend που προσπαθούν να μιμηθούν οι νεαροί Βορειοκορεάτες. Δεν καταλαβαίνω τι βρίσκουν στο συγκεκριμένο κούρεμα, αλλά γούστα είναι αυτά και δεν μπορούμε παρά να τα σεβαστούμε.

2. Τα μέσα ενημέρωσης της Νοτίου Κορέας κατακλύζονταν πέρυσι από πληροφορίες για πλαστικές επεμβάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν ώστε να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στον παππού του και θεμελιωτή του βορειοκορεατικού κράτους.

3. Φημολογείται ότι έχει σπουδάσει σε ελβετικά σχολεία, όπως το Liebefeld-Steinhölzli, εμφανιζόμενος με ψευδώνυμο και ως γιος οδηγού, ενώ φέρεται να ήταν ντροπαλός με τα κορίτσια αλλά ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στα σπορ. Ο ίδιος άλλωστε είναι λάτρης του σκι και ειδικά του μπάσκετ. Αγαπημένοι του αθλητές είναι ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Τόνι Κούκοτς και ο Κόμπ Μπράιαντ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκτεταμένη συλλογή από αθλητικά παπούτσια Nike.

4. Η προσωπολατρία γύρω από τον Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αρχίσει να καλλιεργείται εδώ και πολύ καιρό. Η 1η Ιανουαρίου, η ημερομηνία γέννησης του νέου ηγέτη, εορτάζεται ήδη ως εθνική εορτή στη χώρα.

5. Όσοι τον έχουν γνωρίσει μιλάνε για ένα ντροπαλό και καθόλου επικοινωνιακό άτομο που μοιάζει πολύ στον πατέρα του τόσο στην εμφάνιση όσο και ως προς τον χαρακτήρα. Αυτό είναι ίσως που τρομάζει περισσότερο τους Νοτιοκορεάτες αλλά και τη Δύση, το ενδεχόμενο η εξουσία του να αποτελέσει αντίγραφο της ασταθούς και αντιφατικής έως επικίνδυνης πολιτικής που ακολουθούσε ο νεκρός πατέρας του τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε σχέση με το θέμα της κατασκευής πυρηνικών όπλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου