5 Μαρτίου 2012

ΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΚΥΒΟ ΤΟΥ ΡΟΥΜΠΙΚ ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Εσύ πόσο γρήγορα μπορείς να βρεις τη λύση;

Ο κύβος του Ρούμπικ το δημοφιλέστερο παζλ στον κόσμο με πάνω από 350 εκατομμύρια πωλήσεις. Εφευρέτης του είναι ο Ούγγρος Έρνο Ρούμπικ, από τον οποίο πήρε και την ονομασία του. Το παιχνίδι είναι  αρκετά εθιστικό για όποιον ασχοληθεί μαζί του, αλλά και πολύ δύσκολο να λυθεί. Πόσοι και πόσοι κύβοι του Ρούμπικ δεν έχουν σπάσει από τα νεύρα κάποιου εθισμένου σε αυτό, που προσπαθούσε μάταια να βρει το μυστικό και να δημιουργήσει χρωματικές ομοιομορφίες στις έξι έδρες του κύβου. Και όμως, υπάρχουν ορισμένοι που μπορούν να το καταφέρουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά, τα οποία για τους περισσότερους από εμάς τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς μόνο απλά δεν είναι.

Ο Αυστραλός Feliks Zemdegs κατέχει τα παγκόσμιο ρεκόρ σε έξι διαφορετικές κατηγορίες. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι παιχνιδιών κι επομένως διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες ανάλογα με τις διστάσεις του κύβου Ρούμπικ που χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, το ρεκόρ του Zemdegs στην κατηγορία 3x3x3 είναι μόλις 7.64 δευτερόλεπτα και το πέτυχε στο Open της Μελβούρνης το 2011, ενώ το - επίσης δικό του - ρεκόρ στην κατηγορία 2x2x2 είναι μόλις 2.12 δευτερόλεπτα.
Προσωπικά πάντως, πιο ενδιαφέρον θεωρώ το ρεκόρ του Ούγγρου Marcell Endrey, ο οποίος μόλις την περασμένη εβδομάδα στο Open του Zonhoven στο Βέλγιο έσπασε το ρεκόρ της γρηγορότερης επίλυσης ενός κύβου Ρούμπικ με δεμένα τα μάτια. Εδώ δεν μπορώ να το κάνω με τα μάτια ανοιχτά, κι αυτός το κατάφερε με κλειστά τα μάτια; Και μάλιστα έκανε μόνο 28.8 δευτερόλεπτα! Δεν το πιστεύετε; Δείτε το στο σχετικό βίντεο που ανέβηκε στο youtube. Το επεξεργάζεται λίγα δευτερόλεπτα, του δένουν τα μάτια και βάζουν κι ένα χαρτί πάνω από τον κύβο για καλό και για κακό. Ο τύπος μιλάμε είναι αστέρι!



Πού θα μου πάει Marcell Endrey, κάποια στιγμή θα σε νικήσω - κι ας χρειαστούν δυο τρεις αιώνες για να το καταφέρω....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου