5 Μαρτίου 2012

5 ΠΙΣΙΝΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ! ΚΟΛΥΜΠΗΣΤΕ ΣΕ ΥΨΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΜΕΤΡΩΝ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ!


Ξενοδοχεία υπάρχουν πολλά, όπως και ξενοδοχεία με πισίνα στην ταράτσα τους. Όμως δεν είναι όλα ίδια. Υπάρχουν ορισμένα ξενοδοχεία με πισίνες που βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού. Σε ύψος πολλών μέτρων και στην άκρη της ταράτσας δίνοντας την εντύπωση ότι αν κολυμπήσετε λίγο ακόμα θα βρεθείτε στον αέρα. Αν αγαπάτε το κολύμπι, η εμπειρία είναι συγκλονιστική. Η θέα μοναδική. Άλλωστε κολυμπάτε και βλέπετε την πόλη ή το φυσικό τοπίο (ανάλογα με το μέρος, όπου βρίσκεστε) κυριολεκτικά "κάτω από τα πόδια σας". Προσοχή όμως! Προηγουμένως, θα πρέπει να έχετε ελέγξει τους καρδιακούς σας παλμούς και να είστε σίγουροι ότι αντέχετε στις προκλήσεις.


1. Skypark στο ξενοδοχείο Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη. 


Νομίζω ότι η συγκεκριμένη πισίνα αποτελεί πραγματικά τεχνολογικό θαύμα. Βρίσκεται στον 55ο όροφο του ξενοδοχείο Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη, κάτι που την καθιστά την πιο ψηλή πισίνα στον κόσμο. Η έκτασή της είναι τριπλάσια μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων. Πάνω απ' όλα όμως είναι η θέα. Αυτή η μοναδική εμπειρία, η αίσθηση ότι κολυμπάς δίπλα στον γκρεμό με τη μοντέρνα πόλη της Σιγκαπούρης να βρίσκεται στα πόδια σου. Δείτε πώς φαίνεται και τη νύχτα - ακόμα πιο μαγικά:


2. Ξενοδοχείο Joule στο Ντάλας των ΗΠΑ.


Στον όγδοο όροφο του ξενοδοχείου, που χτίστηκε το 1927, βρίσκεται η πισίνα, που επιτρέπει στον επισκέπτη να κολυμπήσει στην κυριολεξία πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων, αφού αυτή εξέχει κατά ένα μέρος από το υπόλοιπο κτίριο. Φυσικά είναι προστατευμένη από πλέξιγκλας, αλλά αυτό δε μειώνει σε τίποτα τη μοναδικότητα της εμπειρίας. Δείτε και πώς φαίνεται η πισίνα από μακριά:


3. Ξενοδοχείο Caruso στο Ραβέλο της Ιταλίας.


Η ιστορία του κάστρου ανάγεται στον 11ο αιώνα, ενώ λειτουργεί ως ξενοδοχείο από το 1893. Προσφέρεται για όσους θέλουν μεν να απολαύσουν την εμπειρία της κολύμβησης "στην άκρη του γκρεμού", αλλά δεν τους αρέσει το αστικό περιβάλλον και θέλουν να βρεθούν στη γαλήνια φύση. Η πισίνα βρίσκεται σε ύψος άνω των 300 μέτρων και προσφέρει μια μοναδική θέα στη Μεσόγειο. Δείτε πώς φαίνεται και τη νύχτα. Εξαιρετική!


4. Ξενοδοχείο Ubud Hanging Gardens στο Μπαλί της Ινδονησίας.


Προσωπικά, τη συγκεκριμένη πισίνα δεν τη βρίσκω εξίσου εντυπωσιακή με τις προηγούμενες, απευθύνεται όμως στους λάτρεις ενός πιο εξωτικού φυσικού περιβάλλοντος. Αν θέλετε να απολαύσετε από ψηλά την πυκνή βλάστηση ενός από τους πιο τοπ ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο, που απέχει πάνω από 10 ώρες από την Ελλάδα, και φυσικά σας περισσεύουν και τα χρήματα, σκεφτείτε το σοβαρά.

5. Ξενοδοχείο Thompson στο Τορόντο του Καναδά.

Επιστροφή στην πόλη και συγκεκριμένα στο Τορόντο για να γνωρίσουμε την πισίνα-οφθαλμαπάτη. Όχι ότι δεν έχει νερό, αλλά δε βρίσκεται και τόσο στην άκρη της ταράτσας, όπως φαίνεται από μακριά. Αντιθέτως, ανάμεσα στην πισίνα και το τέλος μεσολαβεί ένας διάδρομος μήκους περίπου ενός μέτρου. Δεν είναι πολύ, αλλά δεν είναι και λίγο. Δείτε και την απόδειξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου