10 Μαρτίου 2012

Η ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ "ΣΑΝΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ", ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

Αριστερά, η Μάρσι Γουόκερ την εποχή που υποδυόταν την Ίντεν Κάπγουελ Καστίγιο στην αμερικάνικη σαπουνόπερα "Σάντα Μπάρμπαρα" στα τέλη της δεκαετίας του '80 και δεξιά, όπως είναι η ηθοποιός σήμερα.

Τη δεκαετία του '90 η αμερικάνικη σαπουνόπερα "Σάντα Μπάρμπαρα" γνώριζε μεγάλη επιτυχία στη χώρα μας (όπως και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ), ενώ ένα διάστημα είχε ξεπεράσει σε τηλεθέαση ακόμα και την "Τόλμη και Γοητεία" (στην Ελλάδα). Η επιτυχία του σίριαλ οφειλόταν μεταξύ άλλων και στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι, την πλούσια Ίντεν Κάπγουελ (χαρακτηριστικό της οποίας ήταν το μακρύ, ξανθό μαλλί) με τον μεξικανικής καταγωγής μπάτσο Κρουζ Καστίγιο.
Η Ίντεν, ως κλασική ηρωίδα σαπουνόπερας βιάστηκε, έμεινε ανάπηρη, κατηγορήθηκε για φόνο που δε διέπραξε, την απήγαγαν, ενώ έμπλεξε σε ουκ ολίγες περιπέτειες, μέχρι τη στιγμή που η ηθοποιός που την ενσάρκωνε, η Μάρσι Γουόκερ, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη σειρά για να δοκιμάσει την καριέρα της στην prime time ζώνη. Από το 1991 όμως που η Μάρσι Γουόκερ αποχώρησε από τη "Σάντα Μπάρμπαρα" μέχρι σήμερα, 20 χρόνια μετά, η ζωή της έχει κάνει στροφή 180 μοιρών και σήμερα είναι δασκάλα σε κατηχητικό σχολείο για παιδιά στο Έντμοντ της πολιτείας της Οκλαχόμα.
Μετά την αποχώρησή της από τη "Σάντα Μπάρμπαρα" η Γουόκερ συνέχισε την καριέρα της ως ηθοποιός κυρίως σε σαπουνόπερες μέχρι το 2005, οπότε αποφάσισε να αφήσει πίσω της την ηθοποιία και να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην κατήχηση των νέων ανθρώπων στο χριστιανισμό, κάτι με το οποίο είχε αρχίσει να ασχολείται λίγα χρόνια νωρίτερα παράλληλα με την υποκριτική τέχνη. Μάλιστα, άλλαξε και το επώνυμο της σε Σμιθ υιοθετώντας το επίθετο του τελευταίο της συζύγου, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1999. 
Οι ρίζες της μεταστροφής της βρίσκονται, όπως αποκάλυψε η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξη της σε περιοδικό της Οκλαχόμα, στα γράμματα που της έστελνε μια απλή νοικοκυρά από το Νιου Τζέρσεϊ, την εποχή που ακόμα πρωταγωνιστούσε στη Σάντα Μπάρμπαρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, το όνομα της οποίας ήταν Carolyn Guest, δεν παρακολουθούσε καν το συγκεκριμένο σίριαλ.
Η Guest έκανε κατήχηση σε μια γειτόνισσα της, η οποία έπρεπε κάποια περίοδο να λείψει από το σπίτι της. Έτσι, η Guest είχε αναλάβει να παρακολουθεί το αγαπημένο της σίριαλ και να την ενημερώνει για τις εξελίξεις. Το σήριαλ αυτό προβαλλόταν αμέσως μετά τη Σάντα Μπάρμπαρα, όμως έτυχε μια μέρα να ανοίξει την τηλεόραση λίγο νωρίτερα. Όταν η Guest είδε τη Γουόκερ να υποδύεται το ρόλο της Ίντεν Κάπγουελ, ένιωσε ξαφνικά την εσωτερική επιθυμία να προσευχηθεί για εκείνη. Σύντομα άρχισε να στέλνει γράμματα στην ηθοποιό - ένα κάθε εβδομάδα. Σε αυτά, η γυναίκα αναφερόταν στην οικογένεια της, στη γειτόνισσα της, αλλά και - το κυριότερο - σε θέματα πίστης.
Όλο αυτό συνεχιζόταν για επτά ολόκληρα χρόνια, παρόλο που η Γουόκερ δεν είχε απαντήσει ποτέ σε κανένα από τα γράμματα εκείνα. Εν τω μεταξύ, η Σάντα Μπάρμπαρα τελείωσε και η Μάρσι Γουόκερ συμμετείχε σε μια άλλη σαπουνόπερα που γυριζόταν στη Νέα Υόρκη. Εκεί, όπως δηλώνει η ίδια, είδε αγαπημένους της φίλους και συνεργάτες να πέφτουν στη δίνη των ναρκωτικών, στον αλκοολισμό, τη νευρική ανορεξία, να πεθαίνουν από καρκίνο, AIDS κλπ. και σταδιακά άρχισε να νιώθει την ανάγκη να ξεφύγει από όλο αυτό το περιβάλλον. Σε αυτό συνέβαλαν και τα γράμματα που της έστελνε τόσα χρόνια συνεχώς η Carolyn Guest, μέσα από τα οποία γνώρισε καλύτερα το Θεό.
Πριν 15 χρόνια μετακόμισε στο Κονέκτικατ. Εκεί ξεκίνησε να μελετάει τη Βίβλο σε ένα κατηχητικό σχολείο, όπου και γνώρισε το νυν σύζυγό της. Δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε να διδάσκει και η ίδια, ενώ παράλληλα συμμετείχε και στη σαπουνόπερα "All My Children". Ύστερα από πολλές προσευχές, ένιωσε την ανάγκη να αποσυρθεί εντελώς από την ηθοποιία και να αφοσιωθεί αποκλειστικά στην κατήχηση των παιδιών.
Αρχικά, η Μάρσι Γουόκερ (ή Μάρσι Σμιθ, όπως ονομάζεται πλέον μετά τον... πέμπτο γάμο της το 1999) εργάστηκε σε ένα κατηχητικό σχολείο στο Χάντερσβιλ της Βόρειας Καρολίνα το 2006. Απάντησε σε μια αγγελία που είχε διαβάσει στην εφημερίδα, ενώ οι υπεύθυνοι την επέλεξαν λόγω του ενθουσιασμού που διέκριναν σε εκείνη, παρότι είχε να ανταγωνιστεί άλλες υποψήφιες για τη θέση με πτυχία θεολογίας, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Έντμοντ του Όκλαντ ασχολούμενη επίσης με την κατήχηση των παιδιών.
Η Ίντεν Κάπγουελ, όπως εμείς θα τη θυμόμαστε, έχει γυρίσει οριστικά σελίδα στη ζωή της, θυμάται μεν τις όμορφες  αναμνήσεις από την εποχή που πρωταγωνιστούσε στη Σάντα Μπάρμπαρα, όμως όλα αυτά είναι τόσο μακρινά πλέον για κείνη. Καλή συνέχεια σε ότι κάνει στη ζωή της, εφόσον αυτό είναι που την εκφράζει και τη γεμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου