8 Μαρτίου 2012

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΑΣ;;

Όλοι γνωρίζουμε - από την παιδική μας ακόμα ηλικία - ότι τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία. Πόσες και πόσες μάχες δεν έχουμε δώσει με τις μανάδες μας να μας κυνηγάνε για να φάμε το φρούτο που εμείς με πολύ μεγάλη χαρά θα ανταλάσσαμε με μία μπάρα σοκολάτας. Μεγαλώνοντας βέβαια και αρχίζοντας τα γυμναστήρια, ακολουθούμε συνήθως την πιο υγιεινή διατροφή που κυκλοφορεί, αλλά το κάνουμε περισσότερο για τη γράμμωση παρά γιατί έχουμε στο μυαλό μας την υγεία μας. Ε, λοιπόν, τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν ακόμα μία μαγική ιδιότητα σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική εφημερίδα PLoS ONE και η οποία υποστηρίζει ότι μας κάνουν να φαινόμαστε ομορφότεροι.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του St. Andrew στη Σκοτία έκαναν ένα πείραμα. Σκέφτηκαν να μαζέψουν 35 άτομα που ανήκουν στην ινδοευρωπαϊκή φυλή και να παρακολουθήσουν σε περίοδο έξι εβδομάδων τη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και τις χρωματικές αλλαγές του δέρματος. Παράλληλα, εξέτασαν κατά πόσο θεωρούσαν ελκυστικές αυτές τις αλλαγές οι άλλοι άνθρωποι. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς τους ήρθε η έμπνευση να διεξαγάγουν ολόκληρο πείραμα για τη σχέση ανάμεσα στις διατροφικές συνήθειες και το χρώμα που έχει το δέρμα μας, πάντως η ουσία είναι ότι αυτός ο συσχετισμός υφίσταται. Βλέπετε, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κίτρινο-κόκκινες χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά, τα καροτενοειδή, σχετίζονται όντως με αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, οι οποίες μάλιστα θεωρούνται ως πιο υγιεινές και πιο ελκυστικές. Η συστηματική κατανάλωση αυτών των καροτενοειδών προσφέρει στο δέρμα μια πιο κίτρινη απόχρωση και έναν πιο υγιή κόκκινο τόνο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας.
Είναι αυτός ικανός λόγος για να πείσει όλο και περισσότερο κόσμο να ενσωματώσει στο καθημερινό του διαιτολόγιο τα φρούτα και τα λαχανικά, το ότι δηλαδή το δέρμα μας "χρωματίζεται" με αποτέλεσμα να φαινόμαστε πιο γοητευτικοί; Έτσι πιστεύουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου του St. Andrew, οι οποίοι υπενθυμίζουν ότι 2.6 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι ετησίως και σε παγκόσμια κλίμακα προκαλούνται από την ανεπαρκή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών. Ορμήστε στα φρούτα, λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου