26 Απριλίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Πέντε είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας, στις δύο εκ των οποίων πρωταγωνιστεί η Σκάρλετ Γιόχανσον. Πρόκειται για την ταινία δράσης/μπλοκμπάστερ "Οι εκδικητές" και το πιο καθημερινό δράμα "Ο ζωολογικός μας κήπος", που θα διχάσουν τους θαυμαστές της συγκεκριμένης ηθοποιού. Στις αίθουσες βγαίνουν σήμερα δύο γαλλικές ταινίες, ο "Υπουργός" και η ταινία "Elles", όπως και μία ευρωπαϊκή συμπαραγωγή με τίτλο "Η αίσθηση του έρωτα" και με πρωταγωνιστές του Γιούαν ΜακΓρκέγκορ και την Εύα Γκρίν. Τέλος, μόνο στον κινηματογράφο ΑΣΤΥ στην Αθήνα θα προβάλλεται η ιταλική ταινία "Πατέρας Αφέντης" των αδερφών Ταβιάνι, παραγωγής 1977.

Οι εκδικητές - The Avengers (δράσης, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Joss Whedon/ Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlet Johansson, Samuel L. Jackson
Υπόθεση: Ο Iron Man, o Hulk, o Thor, o Captain America, o Hawkeye και η Black Widow πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για δράση όταν ο Nick Fury, διευθυντής της διεθνούς οργάνωσης για την ειρήνη, γνωστή ως Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α., ξεκινάει μια τολμηρή και παγκόσμιας εμβέλειας εκστρατεία προκειμένου να συσπειρώσει τους Εκδικητές για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό που απειλεί την ασφάλεια του πλανήτη. Για το λόγο αυτό ο Nick Fury πρέπει να βρει έναν τρόπο να πείσει τους υπέρ ήρωες να συνεργαστούν αντί να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, καθώς ο πανίσχυρος και επικίνδυνος Loki έχει αποκτήσει πρόσβαση στο Τεσσεράκτιον (τον ΥπερΚύβο) και την ανεξάντλητη δύναμη του.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 8.8/10 (από 7.387 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.2/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6/10

Ο ζωολογικός μας κήπος - We Bought A Zoo (δράμα, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Cameron Crowe/ Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Scarlet Johansson
Υπόθεση: Ένας πατέρας ο οποίος έχει μείνει χήρος, αγοράζει έναν ερειπωμένο ζωολογικό κήπο ελπίζοντας σε μια νέα αρχή. Καθώς όμως έρχεται αντιμέτωπος με αμέτρητα εμπόδια για να καταφέρει να κρατήσει τον ζωολογικό κήπο ανοιχτό, πρέπει ταυτόχρονα να βρει το κουράγιο να αφοσιωθεί ξανά στα παιδιά του και στη νέα τους ζωή.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.2/10 (από 20.459 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.3/10 (κριτικοί), 3.9/5 (από 42.643 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 3/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 3.5/10


Ο Υπουργός - L' Exercice De L'Etat (δράμα, Γαλλία)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Pierre Schöller/ Πρωταγωνιστούν: Olivier Gourmet, Michel Blanc, Zabou Breitman
Υπόθεση: Ο υπουργός Μεταφορών, Μπερτράν Σεν-Ζαν, ξυπνά τη νύχτα από τον επικεφαλής του επιτελείου του. Ένα λεωφορείο έχει βυθιστεί σε μια χαράδρα. Αναγκάζεται να πάει εκεί καθώς δεν έχει άλλη επιλογή. Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει η οδύσσεια ενός πολιτικού σε έναν όλο και πιο περίπλοκο και εχθρικό κόσμο.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.0/10 (από 421 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 4/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 6.5/10

Η αίσθηση του έρωτα - Perfect Sense (αισθηματική, Ηνωμένο Βασίλειο)
Σκηνοθεσία: David Mackenzie/ Πρωταγωνιστούν: Eva Green, Ewan McGregor
Υπόθεση: Η Σούζαν είναι μία επιστήμονας, που αναζητά απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις. Τόσο σημαντικές, που έχει εγκαταλείψει άλλα σημαντικά πράγματα, όπως η αγάπη, έως ότου γνωρίσει τον Μάικλ, έναν ταλαντούχο σεφ. Όλα αλλάζουν ξαφνικά. Ενώ η Σούζαν και ο Μάικλ αρχίζουν να βιώνουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, σε ολόκληρο τον πλανήτη ο κόσμος αισθάνεται επίσης περίεργα. Κάτι επηρεάζει τις αισθήσεις. Η Σούζαν και ο Μάιλ επιβιβάζονται σε μια συναισθηματική περιπέτεια, βιώνοντας στιγμές αγνής σύνδεσης. Είναι επειδή ερωτεύονται ή επειδή καταρρέει ο κόσμος γύρω τους; Μια ματιά στο τι σημαίνει να αγαπάς και να αγαπιέσαι σ’ αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.1/10 (από 9.046 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.5/10 (κριτικοί), 3.4/5 (από 2.809 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1.5/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 5.5/10



Elles (δράμα, Γαλλία)
Σκηνοθεσία: Małgorzata Szumowska/ Πρωταγωνιστούν: Juliette Binoche, Joanna Kulig, Anaïs Demoustier
Υπόθεση: Η Αν, που ζει στο Παρίσι, είναι μητέρα δύο παιδιών και εργάζεται ως ρεπόρτερ στο περιοδικό ELLE, ετοιμάζει ένα άρθρο για το φαινόμενο της φοιτητικής πορνείας. Οι έρευνές της θα την οδηγήσουν σε δύο ανεξάρτητες νεαρές κοπέλες, την Αλισιά και την Σαρλότ, και οι συναντήσεις μαζί τους θα την κάνουν να αμφισβητήσει τις πιο βαθιές πεποιθήσεις της για το χρήμα, την οικογένεια και το σεξ.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.3/10 (από 347 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 4.7/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 4/10 
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2.5/5
myfilm.gr: (Πολύδωρου) 5/10


 
Πατέρας Αφέντης - Padre Padrone (δράμα, Ιταλία 1977)
Σκηνοθεσία: Paolo Taviani, Vittorio Taviani/ Πρωταγωνιστούν: Omero Antonutti, Saverio Marconi
Υπόθεση: Η πραγματική ιστορία του Γκάβινο Λέντα, ενός χωριατόπαιδου και γιου βοσκού από τη Σαρδηνία, ο οποίος καταφέρνει ν’ αντιμετωπίσει, ν’ αντισταθεί και εν τέλει, να ξεπεράσει τη σκληρότητα, τη βαρβαρότητα, τη μιζέρια και την οπισθοδρομικότητα της κοινωνίας όπου μεγαλώνει, και να γίνει διακεκριμένος επιστήμονας. Αυτή η εξέγερση στην πατρική καταπίεση, παρά την αντίθεση του βίαιου και βάναυσου πατέρα στις επιλογές που κάνει ο νεαρός, συνθέτει μια πανέμορφη, λυρική, αν και σκληρή ταινία, όπου το μίσος με τη στοργή εναλλάσσονται.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.3/10 (από 1.451 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.3/10 (κριτικοί), 3.8/5 (από 825 χρήστες)
ΕΘΝΟΣ: 8/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 4/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 4/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 4/5
myfilm.gr: (Παπαμίχος) 8/10

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου