28 Απριλίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ;



Σε "μάστιγα" τείνει να εξελιχθεί η συνήθεια κακομαθημένων, πλούσιων εφήβων στις ΗΠΑ, οι οποίοι περνούν την ώρα τους ανεβάζοντας στο youtube ανόητα τραγούδια που έγραψαν μόνοι τους στο πόδι και - το ακόμη χειρότερο - τραγουδώντας τα οι ίδιοι με τη δική τους φωνή λες και το 'χουν βάλει σκοπό να σπάσουν τα τύμπανα των αυτιών μας με τις φάλτσες φωνές τους. 
Πρόκειται για προφανή παρεξήγηση του "φαινομένου Μπίμπερ", ο οποίος έγινε παγκόσμια γνωστός μέσα από παρόμοια βίντεο που ανέβαζε η μητέρα του επίσης στο youtube, με τη διαφορά όμως ότι ο Μπίμπερ τραγουδούσε ήδη γνωστά τραγούδια και όχι αυτοσχέδιες σάχλες που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και επιπλέον η φωνή του είναι - γιατί όχι - συμπαθητική σε σχέση με άλλα που ακούμε. Το φαινόμενο-μάστιγα εκδηλώθηκε για πρώτη φορά σε ανησυχητικά επίπεδα με το περιβόητο "Friday" της Ρεμπέκα Mπλακ, που ανακηρύχτηκε γρήγορα ως το "χειρότερο τραγούδι όλων των εποχών" συγκεντρώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό αρνητικών ψήφων στην ιστορία του youtube. Ε, λοιπόν, απ' ότι φαίνεται υπάρχει ένα τραγούδι ακόμα χειρότερο και από το "Friday" και λέγεται "Ηοt Problems", ενώ το ερμηνεύουν δύο έφηβες, η Ντρου Γκάρετ και η Λόρεν Γουίλεϊ, οι οποίες εμφανίζονται ως ντουέτο με το όνομα "Double Take". 
Το τραγούδι αναρτήθηκε στο youtube στις 15 Απριλίου 2012 και μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται η συγκεκριμένη ανάρτηση, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά, έχει πάνω από 9.4 εκατομμύρια views, ενώ έχει συγκεντρώσει 434.933 αρνητικές ψήφους έναντι 27.839 θετικών. Αυτή η συντριπτική υπεροχή των αρνητικών απόψεων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, νομίζω καθιστούν σαφές ότι η Ρεμπέκα θα πρέπει να ανησυχεί, διότι μάλλον ο τίτλος του "χειρότερου τραγουδιού ever" πρέπει να απονεμηθεί στο "Ηοt Problems". Το τραγούδι αποτελεί απαύγασμα ματαιοδοξίας και αυτοθαυμασμού των δύο κοριτσιών, της Ντρου και της Λόρεν, οι οποίες δηλώνουν πόσο καυτές είναι, πόσο ωραία μπλε μάτια έχουν, πόσο κλασάτες είναι, αλλά πάνω απ' όλα ότι έχουν και μεγάλη καρδιά. Στο ρεφρέν δε ομολογούν ότι ακόμα και τα καυτά κορίτσια αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως όλος ο κόσμος, με τη διαφορά ότι αυτές είναι.. καυτές. Οι στίχοι γράφτηκαν από τις δύο νεαρές ερμηνεύτριες, οι οποίες δήλωσαν στην αμερικανική τηλεόραση, ότι το έκαναν πιο πολύ για την πλάκα τους και ότι γνωρίζουν πόσο φάλτσες είναι. Τα 15 λεπτά διασημότητας πάντως τα κέρδισαν. 
Αν νομίζετε ότι αντέχετε, ακούστε το και φρίξτε ελεύθερα. Μια απορία έχω μόνο: αυτοί οι 27.839 που έδωσαν θετική ψήφο στο τραγούδι είναι κουφοί ή απλά εκτίμησαν την προσπάθεια ως πετυχημένη παρωδία;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου