20 Ιουλίου 2012

ΖΗΣΕ ΣΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ! ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ! ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!


Στις αρχές της δεκαετίας του '80 (1981-1983) ο αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σπούδαζε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Εφόσον δεν ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας, ο Ομπάμα έμενε μαζί με συγκάτοικο σ' ένα τυπικό, μικρό διαμέρισμα του βοριοδυτικού Μανχάταν. Τριάντα χρόνια μετά, το διαμέρισμα βάζει ενοικιαστήριο και το μεσιτικό γραφείο που ανέλαβε την προώθηση του, σκέφτηκε να το διαφημίσει με το αρκετά εμπνευσμένο - αν και λίγο παραπλανητικό - σλόγκαν "Ζήσε όπως ένας Πρόεδρος" ("Live Like a President").
Πριν 30 χρόνια ο Ομπάμα και ο συγκάτοικος του το νοίκιαζαν προς 380 δολάρια το μήνα, ενώ σήμερα το ενοίκιο που ζητάει ο ιδιοκτήτης κυμαίνεται στα 2.400 δολάρια (ή 1.956 ευρώ), τιμή αρκετά αυξημένη σε σχέση με τα 1.900 δολάρια που ζητούσε πριν 2 χρόνια, όμως μια λογική τιμή για διαμέρισμα στο βορειοδυτικό Μανχάταν. Σίγουρα θα βρεθεί εύκολα ενοικιαστής, αν μη τι άλλο κάποιος από τους ένθερμους υποστηρικτές του αμερικανού Προέδρου, που θα το περηφανεύεται για το υπόλοιπο της ζωής του, ότι "έζησε σαν πρόεδρος". 
Φυσικά, η ζωή στο εν λόγω δυάρι διαμέρισμα στη διασταύρωση των οδών 142 West και 109th Street δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τη ζωή στο Λευκό Οίκο, αλλά όλο και κάτι θα έχει μείνει πίσω από την αύρα του Ομπάμα. Άλλωστε, "ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα καταλήξεις κι εσύ στο Λευκό Οίκο", όπως υπαινίσσεται και η σχετική διαφήμιση...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου