19 Φεβρουαρίου 2013

Η γυναίκα που έσωσε ένα περιστέρι με... ΚΑΡΠΑ!


Πριν 10 χρόνια, η Γκέιλ Ντάνιελ από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας παρακολούθησε ένα σεμινάριο για τη χορήγηση πρώτων βοηθειών, όπου διδάχτηκε και ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση). Τότε, δεν φανταζόταν ότι θα η τεχνική αυτή θα της χρησίμευε κάποια στιγμή για να σώσει ένα... περιστέρι!

Η Ντάνιελ εργάζεται ως εθελόντρια σε καταφύγιο ζώων. Τις τελευταίες μέρες φρόντιζε ένα περιστέρι, το οποίο κάποια στιγμή σταμάτησε ν' αναπνέει, την ώρα που η γυναίκα προσπαθούσε να το ταΐσει. "Δεν το σκέφτηκα στιγμή και άρχισα αμέσως το ΚΑΡΠΑ", περιέγραψε η Ντάνιελ στα αυστραλιανά ΜΜΕ. "Του έδωσα τρεις ή τέσσερις μικρές αναπνοές του συμπίεσα λίγες φορές το στήθος και (το περιστέρι) επανήλθε στην ζωή". 
Ο Ντένις, όπως ονόμασε το περιστέρι, είχε φτάσει στο καταφύγιο σε τραγική κατάσταση μαζί με τον αδερφό του, καλυμμένος από μυρμήγκια και με έντονους πόνους. Ο αδερφός του δεν τα κατάφερε, ενώ και ο Ντένις γλίτωσε από την ίδια μοίρα την τελευταία στιγμή χάρη στην μάλλον αναπάντεχη επέμβαση της εθελόντριας, η οποία εφάρμοσε μια πρακτική που μάλλον ποτέ δεν έχει εφαρμοστεί ξανά στα εύθραυστα - από άποψη όγκου αν μη τι άλλο - περιστέρια.

Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου