10 Αυγούστου 2012

Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΠΕΛΑΣ, ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΒΓΑΖΕΙ... ΝΥΧΙΑ!


Η 28χρονη Shanyna Α. Isom, αισθητικός και πρώην φοιτήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μέμφις, από όπου κατάγεται, πάσχει από μια παράξενη, απροσδιόριστη ασθένεια, καθώς από τους θύλακες των τριχών σε όλο της το σώμα άρχισαν ξαφνικά να βγαίνουν... νύχια. Η νεαρή Αμερικανίδα επισκέφτηκε γιατρούς σε όλον τον κόσμο, όμως κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει την κατάστασή της. Όλοι μιλούν για μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ενώ υποστηρίζουν ότι η Shanyna Isom είναι η μοναδική περίπτωση ανθρώπου σ' ολόκληρο τον πλανήτη που πάσχει από την περίεργη αυτή ασθένεια.
Μιλώντας στους σημοσιογράφους, η μητέρα της κοπέλας δήλωσε ότι τα νύχια που βγαίνουν από το δέρμα της 28χρονης Shanyna "μεγαλώνουν πάρα πολύ, πέφτουν και μετά ξαναβγαίνουν. Είναι σκληρά στο άγγιγμα και κολλάνε". Όμως δεν είναι μόνο το δέρμα της κοπέλας που έχει πληγεί, καθώς έχουν περιοριστεί η όραση και τα οστά της νεαρής γυναίκας, η οποία πλέον περπατάει μόνο με τη βοήθεια πατερίτσας. 
Η 28χρονη έχει δικό της μπλογκ που ονομάζεται Pray for Shanyna. Σε αυτό έχει γράψει σχετικά με την ασθένεια της: "Έχει αφαιρέσει όλα μου τα μαλλιά και άφησε το σώμα μου γεμάτο πληγές. Επιπλέον, έχασα περίπου 74 κιλά. Πριν από δύο χρόνια ήμουν μια υγιής γυναίκα... είχα μεγάλα όνειρα και στόχους, τους οποίους ακολουθούσα, μέχρι που μια μέρα το σώμα μου έκλεισε".
Ήταν Σεπτέμβριος του 2009, όταν η τότε φοιτήτρια Νομικής εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα. Όλα ξεκίνησαν, όταν η νεαρή φοιτήτρια νοσηλεύτηκε στην εντατική για κρίση άσθματος. Οι γιατροί της έδωσαν μεγάλη δόση στεροειδών, η οποία φαίνεται να προκάλεσε αλλεργική αντίδραση στο σώμα της. Επιστρέφοντας στο σπίτι της, η Shanyna άρχισε να νιώθει φαγούρα. Οι γιατροί της έγραψαν κάποιο φάρμακο, όμως η κατάσταση χειροτέρεψε. Για την ακρίβεια, βγήκε εκτός ελέγχου. Σύμφωνα με τη μητέρα της, η Shanyna έμοιαζε "σαν να βρισκόταν σ' ένα σπίτι που πήρε φωτιά και κάηκε".
Η κοπέλα υποβλήθηκε σε σειρά ιατρικών εξετάσεων, ακόμα και σε βιοψία του μυελού των οστών, όμως οι εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα. Παράλληλα, η κοπέλα άρχισε συστηματικά να χάνει βάρος - περίπου 3,5 με 4,5 κιλά την εβδομάδα. Οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά. Τον Αύγουστο του 2011, νοσηλεύτηκε στο ιατρικό κέντρο Johns Hopkins, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι σε κάθε θύλακα τρίχας, ο οργανισμός της παράγει κύτταρα δέρματος σε επίπεδα 12 φορές πάνω από τα φυσιολογικά, με αποτέλεσμα αντί για τρίχες, τα θυλάκια να παράγουν νύχια. Σύμφωνα με τος γιατρούς του νοσοκομείου, το δέρμα της δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο, ενώ ο οργανισμός της κοπέλας έχει έλλειψη σε βιταμίνες A, B, C, D και K. 
Τον τελευταίο καιρό, η Shanyna σημειώνει αισθητή πρόοδο. Τα πόδια της είναι πλέον καθαρά, ενώ το πρόσωπο μοιάζει περισσότερο σαν να κάηκε από τον ήλιο. Η νεαρή κοπέλα δε χάνει το κουράγιο της παρά την κατάσταση της υγείας της και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια της καθώς η μητέρας της παραιτήθηκε από τη δουλειά της για να προσέχει στο σπίτι την 28χρονη. Ωστόσο, της συμπαραστέκονται φίλοι και πρώην συμμαθητές, ενώ η Shanyna εργάζεται για την ίδρυση ενός ιδρύματος που θα ονομάζεται S.A.I. - από τα αρχικά του ονόματος της - και θα αποβλέπει στη βοήθεια ατόμων που πάσχουν από μυστηριώδεις ασθένειες.

[Πηγή: Abcnews.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου