9 Αυγούστου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Χαμηλών απαιτήσεων είναι οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα απόψε στους κινηματογράφους εν μέσω θερινών διακοπών για τους περισσότερους. Ξεχωρίζει η κωμωδία "Χάρηκα που σε γνώρισα" με την Κίρα Νάιτλι και τον Στιβ Κάρελ και ακολουθούν η "Ατίθαση Συντροφιά", η γαλλική "Forces Speciales" και η ιταλική κωμωδία "Άντρες εναντίον γυναικών", στην οποία μάλιστα πρωταγωνιστεί και ο Έλληνας Νικόλας Βαπορίδης. Η κινηματογραφική επανέκδοση της εβδομάδας είναι το φιλμ νουάρ "Νιαγάρας" με τη Μέριλιν Μονρόε, με αφορμή και τη συμπλήρωση 50 ετών από το θάνατο της ηθοποιού.



Χάρηκα που σε γνώρισα - Seeking a Friend for the End of the World (κωμωδία, ΗΠΑ)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Lorene Scafaria/ Πρωταγωνιστούν: Steve Carell, Keira Knightley
Υπόθεση: Ένας αστεροειδής πλησιάζει στη γη, και η τελευταία προσπάθεια διάσωσης του κόσμου έχει αποτύχει. Ο γάμος του 40χρονου ασφαλιστή, Ντοτζ έχει επίσης αποτύχει. Η είδηση ότι ο κόσμος θα τελειώσει σε 21 ημέρες, κάνει τη γυναίκα του να τον αφήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ο Ντοτζ είναι ένας άντρας, που έζησε τη ζωή του ακολουθώντας πάντα νόμους και κανόνες, ενώ η γειτόνισσα του, η Πέννυ είναι μια εξωστρεφής γυναίκα που έζησε με ακριβώς τον αντίθετο τρόπο. Από δύο τελείως διαφορετικές οπτικές, επιλέγουν και οι δύο να αντιμετωπίσουν το επικείμενο τέλος του κόσμου. Ο Ντοτζ αρνείται να ακολουθήσει τους φίλους του στην πλήρως απερίσκεπτη συμπεριφορά τους, ενώ η Πένυ συγκεντρώνεται στα θέματα της σχέσης της με ένα πλήρως εγωκεντρικό μουσικό. Οι δύο αταίριαστοι αυτοί χαρακτήρες, γνωρίζονται μετά από ένα δύσκολο βράδυ που περνάει η Πέννυ, και τρυπώνει στο σπίτι του Ντοτζ. Λίγες μέρες αργότερα, του δίνει ένα γράμμα που είχε εκείνη, το οποίο αν το είχε δώσει εγκαίρως θα είχε αλλάξει τη ζωή ολόκληρη του Ντοτζ. Είναι από την αγάπη της ζωής του, την Ολίβια. Ο Ντοτζ ξεκινά μια αναζήτηση για τη χαμένη του αγάπη, και θα πάρει και την Πένυ, δίνοντας της την υπόσχεση ότι θα τη βοηθήσει να βρει την οικογένεια της. Συμφωνεί, και ξεκινούν.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.1/10 (από 3.708 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.1/10 (κριτικοί), 3.4/5 (από 28.023 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 5/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 2/5



Ατίθαση Συντροφιά - Darling Companion (δράμα, ΗΠΑ)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Lawrence Kasdan/ Πρωταγωνιστούν: Diane Keaton, Kevin Kline
Υπόθεση: Η Μπεθ είναι μια μεσήλικη γυναίκα που παλεύει να τα βγάλει πέρα με τον αφηρημένο, εγωκεντρικό άντρα της, σε ένα σπίτι όπου τα παιδιά τους έχουν πλέον φύγει. Στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου θα βρει ένα σκύλο που έχει χαθεί και θα τον υιοθετήσει δημιουργώντας μεταξύ τους μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης και εξάρτησης. Όταν ο άντρας της χάνει τον σκύλο, η Μπεθ, τρελή από ανησυχία, ζητάει τη βοήθεια μερικών φίλων και μιας μυστηριώδους νεαρής γυναίκας, για να τον ψάξουν όλοι μαζί. Κάθε μέλος της ομάδας ανεύρεσης, θα επηρεαστεί από αυτή την περιπέτεια με το δικό του τρόπο, και θα καταλήξουν ο καθένας να ψάχνει στα πιο απίθανα σημεία!
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 4.4/10 (από 319 χρήστες)
RottenTomatoes.com:  4.4/10 (κριτικοί), 3.0/5 (από 11.171 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 3/10 
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
myfilm.gr: 4/10



Special Forces (δράσης, Γαλλία)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Stéphane Rybojad/ Πρωταγωνιστούν: Diane Kruger
Υπόθεση: Η Έλσα Καζανόβα, γαλλίδα δημοσιογράφος, πέφτει θύμα απαγωγής των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν. Το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας, θα αναθέσει σε μια ομάδα επίλεκτων στρατιωτών μια ριψοκίνδυνη αποστολή: να την ελευθερώσει πριν την επικείμενη εκτέλεση της.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.1/10 (από 5.045 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 2/10 
ΕΘΝΟΣ: 1/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 0/5
myfilm.gr: 2.5/10


Άντρες εναντίον Γυναικών - Maschi contro Femmine (κωμωδία, Ιταλία 2010)
Σκηνοθεσία: Fausto Brizzi/ Πρωταγωνιστούν: Fabio De Luigi, Lucia Ocone, Νικόλας Βαπορίδης
Υπόθεση: Ο Ουόλτερ και η Μόνικα περιμένουν χαρούμενοι τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, η αλήθεια όμως είναι ότι η σεξουαλική ζωή τους βρίσκεται σε τέλμα. Τα φιλαράκια του Ουόλτερ τον πιέζουν να ξεδώσει με καμιά περιπετειούλα, αλλά εκείνος δηλώνει βράχος ηθικής. Παρ' όλο που είναι προπονητής σε μια ομάδα βόλεϊ γυναικών, όπου επιπλέον η καλύτερη παίκτρια, η ελκυστική Εύα, είναι αποφασισμένη να τον αποπλανήσει... Η Κιάρα κι ο Ντιέγκο είναι γείτονες και... αντιπαθιούνται αμοιβαία: Εκείνος, ιδιοκτήτης μπαρ και ρέμπελος πλέι μπόι, κι εκείνη, σεμνότυφη νοσοκόμα με λογοτεχνικές κι οικολογικές ανησυχίες. Κι όμως ο Ντιέγκο θα «μπαρκάρει» για χάρη της με το καράβι της Greenpeace στη Βόρεια Θάλασσα, όταν η Κιάρα αποδεικνύεται η μόνη του ελπίδα να ξαναβρεί... το χαμένο ανδρισμό του. Η Μάρτα κι ο Αντρέα είναι αγαπημένοι φίλοι και συγκάτοικοι. Και τώρα είναι χαρούμενοι γιατί συνάντησαν και οι δυο τον έρωτα της ζωής τους. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο – τη Φραντσέσκα! Η Νικολέτα, η ώριμη, γοητευτική μητέρα του Αντρέα, παρασύρεται απ' τις φίλες της που πιστεύουν ότι η μόνη λύση στα ερωτικά αδιέξοδα της μέσης ηλικίας είναι... η ανόρθωση προσώπου. Τώρα πια μόνο ο έρωτας μπορεί να τη σώσει απ' το νυστέρι του πλαστικού χειρουργού!
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 5.7/10 (από 609 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 5/10 
ΕΘΝΟΣ: 3/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1/5
myfilm.gr: 2/10


Νιαγάρας - Niagara (νουάρ, ΗΠΑ 1953)
Σκηνοθεσία: Henry Hathaway/ Πρωταγωνιστούν: Marilyn Monroe, Joseph Cotten
Υπόθεση: Η Ρόουζ και ο Τζορτζ Λούμις είναι ένα ζευγάρι που κάνει τις διακοπές του σε ένα γραφικό μπανγκαλόου στους ρομαντικούς καταρράχτες του Νιαγάρα. Πιάνουν δωμάτιο σε ένα μικρό μοτέλ με θέα στα νερά. Η σχέση τους, όμως, πάει από το κακό στο χειρότερο. Εκεί συναντούν τους Κάτλερ που βρίσκονται σε ταξίδι του μέλιτος. Η Πόλι Κάτλερ ανακαλύπτει ότι η Ρόουζ έχει εραστή. Εκείνο όμως που δεν γνωρίζει ακόμα είναι το δολοφονικό σχέδιο που ετοιμάζει το παράνομο ζευγάρι εναντίον του ανυποψίαστου Τζορτζ...
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.0/10 (από 6.574 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 6.2/10 (κριτικοί), 3.6/5 (από 6.295 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Καπράνος): 7/10 
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: 7/10

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου