9 Αυγούστου 2012

ΘΑΥΜΑ Ή ΦΑΝΤΑΣΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΕΛΦΑΣΤ;

Την εικόνα της φωτογραφίας αντίκρυσαν εργάτες που έκοψαν ένα δέντρο στο νεκροταφείο του Μπέλφαστ. Είναι αυτό το πρόσωπο του Ιησού;

Η εικόνα του προσώπου ενός άνδρα που θα μπορούσε να είναι ο Ιησούς (και που πάντως μοιάζει στην εικόνα που έχουμε για το πώς θα μπορούσε να είναι το πρόσωπο του Ιησού σύμφωνα με τις αγιογραφίες) ανακαλύφθηκε στον κορμό ενός φρεσκοκομμένου δέντρου στο κοιμητήριο του Μπέλφαστ στη Βόρειο Ιρλανδία. 
Το δέντρο είναι φυτρωμένο στον τάφο ενός κοριτσιού που θάφτηκε τον Αύγουστο του 1916 και ονομαζόταν Ρεμπέκα Στίβεν. Οι αρχές της πόλης αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα την κοπή ορισμένων γέρικων δέντρων στο νεκροταφείο του Μπέλφαστ. Κατά τις εργασίες, όταν έκοψαν το δέντρο στον τάφο του νεαρού κοριτσιού, είδαν την περίεργη αυτή εικόνα, την οποία αρκετοί παρομοίωσαν με το πρόσωπο του Ιησού. Ένας κάτοικος της πόλης ονόματι Σον Όσμπορν, ο οποίος δηλώνει σκεπτικιστής, φωτογράφισε και βιντεοσκόπησε τη συγκεκριμένη εικόνα ανεβάζοντας στη συνέχεια (πριν δυο μέρες) το βίντεο στο youtube, ώστε να μπορέσει ο καθένας "να σχηματίσει τη δική του άποψη".
Ήδη, πάντως, 2.000 κάτοικοι της πόλης στηρίζουν με την υπογραφή τους πρωτοβουλία για να μην απομακρυνθεί ο κομμένος κορμός του δέντρου από το νεκροταφείο, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στο σημείο για ν' ανάψουν ένα κερί ή να προσευχηθούν μ' ένα ροζάριο. Ωστόσο, ο ιερέας του κοιμητηρίου κάλεσε τους πιστούς να συγκρατηθούν και να μην αρχίζουν να λατρεύουν το δέντρο. "Δεν υπάρχει τίποτα εκεί... υπάρχει απλά ένα δέντρο... δεν μπορείς να λατρεύεις ένα δέντρο", δήλωσε ο ιερέας. 
Δείτε το βίντεο που ανέβασε στο youtube, ο κάτοικος της πόλης:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου