12 Οκτωβρίου 2012

Εξορκιστής: το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα στην Κολομβία


Έχουμε δει ταινίες με εξορκισμούς σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, έχουμε διαβάσει σχετικά βιβλία, ενδεχομένως ορισμένοι να έχουν και μια σχετική ιστορία να διηγηθούν. Σε κάθε περίπτωση, ο εξορκισμός είναι μια αμφιλεγόμενη πρακτική, ακόμη και μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες κοινωνίες όπως στην Κολομβία, όπου ο εξορκισμός αποδεικνύεται ένα αρκετά προσοδοφόρο επάγγελμα με μέλλον.
Ο Ερμής Κιφουέντες (Hermes Cifuentes) είναι αγρότης στο επάγγελμα, όμως στον ελεύθερο χρόνο του κάνει οκτώ με δέκα τελετές εξορκισμού την εβδομάδα στο αγρόκτημα του στην περιοχή La Cumbre της δυτικής Κολομβίας διώχνοντας δαίμονες και πνεύματα από τα σώματα και τις ψυχές των πιστών. Μάλιστα, είναι τόσο δημοφιλής, ώστε οι κάτοικοι τον αποκαλούν "Αδερφό Ερμή". 
Το τελετουργικό που ακολουθείται δεν έχει καμία σχέση με αυτό που εφαρμόζει η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, αλλά βασίζεται σε παραδοσιακές τελετές των ιθαγενών κατοίκων, με τη διαφορά ότι γίνονται στο όνομα του Ιησού Χριστού. Οι "δαιμονισμένοι" πασαλείβονται με μαύρη λάσπη και ντύνονται στα λευκά. Ξαπλώνουν στο έδαφος με δεμένα τα μάτια, περιστιχιζόμενοι από σταυρούς.
Ο 52χρονος αγρότης-εξορκιστής στέκεται από πάνω τους κουνώντας φύλλα από διάφορα φυτά και κρατώντας αναμμένες δάδες για να εκδιώξει τα κακά πνεύματα. Για τον ίδιο σκοπό χρησιμοποιεί αυγά και λεμόνια, τα οποία προφανώς κάνουν τους δαίμονες να το βάζουν στα πόδια, αν και δε φαίνεται να περιλαμβάνει στα "όπλα" του τα διάσημα σκόρδα. 
Ο "Αδερφός Ερμής" έμαθε την... τέχνη από τον πατέρα του, τον οποίο και βοηθούσε, όταν ήταν παιδί, ενώ εργάζεται επαγγελματικά εδώ και 25 χρόνια. Πρόκειται για ένα άκρως κερδοφόρο επάγγελμα, καθώς για τον κάθε εξορκισμό, δηλώνει ότι η αμοιβή του κυμαίνεται μεταξύ 45 και 140 δολαρίων.
Μην καθυστερείτε ούτε στιγμή. Μάθετε λίγα ισπανικά και τρέξτε στην Κολομβία να αρχίσετε τους εξορκισμούς.

Πηγή: ColumbiaReports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου