12 Οκτωβρίου 2012

Η φωτογραφία της ημέρας: Το γιγάντιο μάτι αγνώστου προέλευσης που πυροδοτεί ευφάνταστα σενάρια


Η παραπάνω φωτογραφία ανέβηκε στο ίντερνετ από την Επιτροπή Συντήρησης των Ψαριών και τη Άγρια Ζωής της Φλόριντα (Florida Fish and Wildlife Conservation Commission) και δε δείχνει τίποτε άλλο από το γιγάντιο μάτι ενός - προφανώς - γιγάντιου ψαριού, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Το γιγάντιο αυτό μάτι ξεβράστηκε στην ακτή του Pompano Beach της Φλόριντα την περασμένη εβδομάδα, ενώ από τη στιγμή που η φωτογραφία άρχισε να κάνει το γύρο του ίντερνετ, έκαναν την εμφάνιση τους τα πιο ευφάνταστα σενάρια. Πρόκειται άραγε για κάποιο γιγάντιο ψάρι του οποίου την ύπαρξη αγνοούσαμε μέχρι σήμερα ή πρόκειται για το μάτι ενός τόνου ή ξιφία, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες μέχρι στιγμής; 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το γιγάντιο μάτι έχει ήδη μεταφερθεί σε εργαστήριο, όπου οι ειδικοί θα ρίξουν κάτι περισσότερο από ... μια ματιά και θα προσδιορίσουν το είδος του ψαριού από το οποίο έλκει την προέλευση του. Το μόνο ερώτημα στο οποίο ίσως να μην μπορέσουν να απαντήσουν είναι το πώς στο καλό το μάτι βγήκε από τη θέση του και έφτασε μέχρι τις ακτές της Φλόριντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου