20 Δεκεμβρίου 2012

Η πραγματική ιστορία του αετού που άρπαξε ένα παιδί 2 ετών!


Πολλοί ήταν εκείνοι που παραπλανήθηκαν από το βίντεο, που υποτίθεται ότι αποτύπωνε τη στιγμή που ένας αετός άρπαξε ένα παιδάκι σε πάρκο του Μόντρεαλ, στον Καναδά, την ώρα που έπαιζε δίπλα στον πατέρα του. Στην πραγματικότητα, το βίντεο δεν ήταν παρά η... εργασία τριών φοιτητών στο μάθημα του τρισδιάστατου κινούμενου και ψηφιακού σχεδίου, οι οποίοι μάλλον κατάφεραν να εξασφάλισαν μια πολύ καλή βαθμολογία. Πάντως, ένα παρόμοιο περιστατικό αρπαγής μικρού παιδιού από αετό μπροστά στα μάτια του γονέα του, συνέβη στην πραγματικότητα πριν πολλά χρόνια στη μακρινή Ισλανδία.
Στις 28 Ιουνίου 1942, σ' ένα ένθετο της ισλανδικής εφημερίδας Morgunblaðið, υπό τον τίτλο "Örn rændi tveggja dra barni" ("Αετός άρπαξε μωρό δύο ετών"),  δημοσιεύτηκε η συνέντευξη μιας γυναίκας 65 ετών ονόματι Ragnheiður Eyjólfsdóttir, η οποία αφηγήθηκε πώς το 1879, σε ηλικία 2 ετών την άρπαξε ένας αετός από το αγρόκτημα της οικογένειας της στο Skarðsströnd. Σύμφωνα με την περιγραφή της, η μητέρα της Ragnheiður βρισκόταν μέσα στο σπίτι, όταν άκουσε κραυγές να έρχονται από τον κήπο. Έτρεξε να δει τι συμβαίνει και έντρομη αντίκρισε τη μοναχοκόρη της να βρίσκεται στον αέρα και να κρέμεται στα νύχια ενός θαλάσσιου αετού, ένα είδος που ευδοκιμεί στην Ισλανδία.
Όμως, απ' ότι φαίνεται υπήρξαν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες από γειτονικά αγροκτήματα, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν. Μάλιστα, ένας άνδρας ανέβηκε στο άλογο του και κυνήγησε τον αετό κραδαίνοντας προς το μέρος του ένα ραβδί, με το οποίο ήλπιζε να τον χτυπήσει. Τελικά, ο αετός άφησε τη 2χρονη Ragnheiður, το βάρος της οποίας αποδείχτηκε ασήκωτο για το πτηνό που δεν ήταν συνηθισμένο να μεταφέρει ανθρώπους. Το κοριτσάκι έπαθε σοκ, αλλά ύστερα από κάποιες μέρες κατάφερε να συνέλθει και πολλές δεκαετίες αργότερα διηγήθηκε την ιστορία της, για την οποία δεν έχουμε λόγους ν'΄αμφιβάλλουμε, καθώς πολλοί ήταν οι αυτόπτες μάρτυρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου