19 Δεκεμβρίου 2012

Από ποιες ασθένειες κινδυνεύει ο Άι Βασίλης;


Η εμπορευματοποιημένη εκδοχή του Άγιου Βασίλη (ή Santa Claus, μιας και σ' αυτόν βασίζεται) τον θέλει να είναι ένας χοντρούλης, καλοσυνάτος γεράκος, ντυμένος στα κόκκινα, με ροδαλά μάγουλα και με μια τεράστια κάτασπρη γενειάδα. Τη βραδιά της παραμονής των Χριστουγέννων ταξιδεύει σ' όλον τον κόσμο για να μοιράσει δώρα στα καλά και υπάκουα παιδιά, τα οποία ως αντάλλαγμα του προσφέρουν μπισότα. Χμμ.. το λάιφ στάιλ που φέρεται ν' ακολουθεί ο Άγιος δεν είναι καθόλου, μα καθόλου υγιεινό και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να προσβληθεί από μια σειρά σοβαρών ιατρικών παθήσεων. Ποιες είναι αυτές; 

Κατ' αρχήν, εκεί ψηλά στο Βόρειο Πόλο, όπου είναι η κατοικία του, οι χειμωνιάτικες νύχτες είναι ατέλειωτες και κινδυνεύει να πέσει θύμα της χειμερινής κατάθλιψης που πλήττει τους περισσότερους κατοίκους της περιοχής. 
Τα χιλιάδες χιλιόμετρα που πρέπει να διανύσει μέσα σε μια μόνο βραδιά, μπορούν να του προκαλέσουν έναν υπέρτατο τζετ λαγκ και να του αναταράξουν τον κιρκαδικό ρυθμό. 
Κι επειδή όλα αυτά τα χιλιόμετρα τα διανύει καθισμένος στο έλκηθρο του, δεν θα πρέπει να εκπλαγεί, αν κάποια μέρα διαγνωστεί ότι πάσχει από ισχιαλγία. 
Εξάλλου, και μόνο που πρέπει να κατέβει μέσα από τόσες καμινάδες για ν' αφήσει στα παιδιά τα δώρα τους, αυξάνεται δραματικά ο κίνδυνος να υποστεί κάποια μορφή καρκίνου, όπως καρκίνος στους όρχεις, καρκίνο του πνεύμονα και εμφύσημα.
Τα μπισκότα που αφήνουν τα παιδιά στο τζάκι για να ευχαριστήσουν τον Άι Βασίλη, μάλλον κακό του κάνουν. Με τόσα μπισκότα που είναι υποχρεωμένος να φάει ο Άγιος είναι πολύ πιθανό να προσβληθεί από διαβήτη δεύτερου τύπου.
Άλλωστε, με τόσα μέρη που επισκέπτεται, πολλά από τα οποία είναι δημόσιοι χώροι, όπως εμπορικά κέντρα, κινδυνεύει να κολλήσει γρίπη.
Επίσης, ο Άι Βασίλης κινδυνεύει και από καρδιοπάθειες, αφού εργάζεται πολύ σκληρά και αναγκάζεται να κάνει υπερωρίες για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες όλων των παιδιών, ώστε να μη μείνει ούτε ένα παραπονεμένο.
Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η κοιλίτσα του, η οποία δε λέει να εξαφανιστεί παρά τη σκληρή δουλειά. Ο παχύσαρκος Άι Βασίλης κινδυνεύει να υποστεί κάποιο καρδιακό νόσημα, εγκεφαλικό και διαβήτη τύπου 2.
Και μη σας ξεγελάνε τα ροδαλά μάγουλα του! Δεν αποκλείεται το κοκκινωπό τους χρώμα να οφείλεται σε rosacea, μια δερματική ασθένεια, γνωστής και ως "ακμή των ενηλίκων"!
Τελικά, το επάγγελμα του Άι Βασίλη πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά. Μπορεί να την έχει σκαπουλάρει εδώ και αρκετούς... αιώνες, όμως οι κίνδυνοι τον περιζώνουν από παντού!

Πηγή: ABC News

Σχετικά θέματα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου