26 Αυγούστου 2012

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΑ ΚΟΛΑΖ - LIVE ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΣΑΣ!


To Instagram είναι μια από τις τελευταίες μόδες στο χώρο των social media και ο παράδεισος όσων λατρεύουν τις φωτογραφίες. Αν και ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2010, τους τελευταίους μήνες η δημοτικότητα του αυξήθηκε κατακόρυφα, μετά την εξαγορά της σελίδα από το Facebook τον Απρίλιο του 2012, έναντι του ποσού των 1 δισ. δολαρίων. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες - τα μέλη - μπορούν να ανεβάζουν όσες και ό,τι φωτογραφίες θέλουν: προσωπικές, επαγγελματικές, άσχετες αγαπημένες φωτογραφίες κλπ., τις οποίες μοιράζονται με τους φίλους τους και τους άλλους χρήστες του Instagram, του Facebook ή του Τουίτερ. 
Εν τω μεταξύ, τρεις Αυστραλοί από το Σίδνεϊ, ιδρυτές της Lexical Gap, ανέβασαν πρόσφατα στο Ίντερνετ τον ιστότοπο "This is now!" (http://now.jit.su/), "μια οπτική σύνθεση, που χρησιμοποιεί σε πραγματικό χρόνο updates από την ολοένα και πιο δημοφιλή εφαρμογή Instagram βάσει της τοποθεσίας των χρηστών. Το εργαλείο επιτρέπει στις φωτογραφίες να τρέξουν, μόλις αυτές ανεβαίνουν στο Instagram αποτυπώνοντας την κίνηση σε μια πόλη, σε μια ρευστή ιστορία". 
Με άλλα λόγια, το "This is now!" ανεβάζει στο διαδίκτυο φωτογραφίες χρηστών από δώδεκα - μέχρι στιγμής - πόλεις από διαφορετικά σημεία του πλανήτη, τη στιγμή που αυτές ανεβαίνουν και στο Instagram δημιουργώντας μια φωτογραφική αλυσίδα, όσο έχετε ανοιχτή τη σχετική σελίδα. Παράλληλα, κάνοντας κλικ στη φωτογραφία της αρεσκείας σας, μπορείτε να τη δείτε σε μεγένθυση, καθώς μεταφέρεστε στη σελίδα του Instagram.
Η νομιμότητα αυτής της υποκλοπής και ελεύθερης προβολής φωτογραφιών που προορίζονται για μια συγκεκριμένη σελίδα και σε ορισμένο κύκλο ανθρώπων, αμφισβητείται. Αναμφίβολα, όμως, παρουσιάζει ενδιαφέρον η εικονική ταπετσαρία που δημιουργείται στην οθόνη του υπολογιστή με το κολάζ φωτογραφιών από όλες τις γωνιές του πλανήτη.
Μέχρι στιγμής, το "This is now!" έχει πρόσβαση και επιτρέπει τη δημιουργία αντίστοιχων φωτογραφικών κολάζ από το Λος Άντζελες, το Λας Βέγκας, τη Νέα Υόρκη, το Σάο Πάολο, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Λονδίνο, τη Στοκχόλμη, τη Μαδρίτη, το Παρίσι, το Τελ Αβίβ, το Τόκιο και το Σίδνεϊ. Από μια πρώτη ματιά που ρίξαμε στην ιστοσελίδα, οι πιο συχνοί χρήστες του Instagram αποδεικνύονται οι Βραζιλιάνοι, καθώς οι σελίδες του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Σάο Πάολο ανανεώνονταν διαρκώς και με ρυθμό φωτογραφικού "πολυβόλου" - ενδεχομένως και λόγω της ώρας.
Δείτε, για παράδειγμα, το φωτογραφικό κολάζ από τη Νέα Υόρκη, το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Τόκιο, την ώρα που γραφόταν η ανάρτηση, γύρω στις 8:20' - λίγο πριν, λίγο μετά - το βράδυ της Κυριακής, 26 Αυγούστου 2012.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου