28 Αυγούστου 2012

ΕΝΑ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ!


Η  Hong Yi είναι μια αβάν γκάρντ ζωγράφος με καταγωγή από τη Μαλαισία, που όμως ζει στην Κίνα, γνωστή κυρίως με το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο "RED". Η διαφορά της από άλλους ζωγράφους είναι ότι η ίδια δε χρησιμοποιεί πινέλα για τους πίνακες της, οι οποίοι απεικονίζουν κυρίως πορτρέτα διασημοτήτων, αλλά καθημερινά υλικά με συμβολικό χαρακτήρα. 
Μάλιστα, τόσο στη σελίδα της στο youtube (http://www.youtube.com/user/ohiseeRED) όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα της στο ίντερνετ (http://www.ohiseered.com/), η RED δημοσιεύει μικρά βίντεο, όπου δείχνει τον τρόπο με τον οποίο συνθέτει τις καλλιτεχνικές της δημιουργίες, ενώ αφηγείται συνοπτικά τι ήταν αυτό που την ενέπνευσε να ασχοληθεί με ένα πρότζεκτ. Μέχρι στιγμής, έχει ετοιμάσει τα πορτρέτα συμπατριωτών της, όπως του Γιάο Μινγκ - Κινέζος μπασκετμπολίστας που διαπρέπει στο ΝΒΑ - χρησιμοποιώντας μόνο κόκκινη μπογιά και μια μπάλα του μπάσκετ, του Ταϊβανέζου ποπ τραγουδιστή Jay Chou με λεκέδες από καφέ, αλλά και του Κινέζου προέδρου Ζανγκ Γιμού με κάλτσες, ξυλάκια μπαμπού και καρφίτσες.
Πριν δυο μήνες δημιούργησε ένα πορτρέτο του Μάρκ Ζάκερμπεργκ χρησιμοποιώντας - τι άλλο; - βιβλία! Συγκεκριμένα, για την κατασκευή χρειάστηκε 36 βιβλία "Games of Thrones", από τα οποία έκοψε προσεκτικά τις άκρες από το πλαϊνό μέρος - φροντίζοντας να μην κόψει γράμματα, ώστε να μην αχρηστευτούν τα βιβλία, όπως σπεύδει να διευκρινίσει η ίδια. Στη συνέχεια τα έβαλε το ένα πάνω στ' άλλο σε διπλανές στοίβες και voila σχημαίστηκε το πορτρέτο του ιδρυτή του Facebook.


Πριν μία εβδομάδα, η  Hong Yi (ή RED) "ξαναχτύπησε" δημιουργώντας ένα πορτρέτο της Αντέλ χρησιμοποιώντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (φωτιά, νερό, αέρας και γη) εμπνεόμενη από το τραγούδι "Set Fire to the Rain". Όπως εξηγεί η ίδια η καλλιτέχνης, το τραγούδι αναφέρεται "στον πόνο μιας χαμένης σχέσης. Η βροχή είναι μεταφορά για τα δάκρυα που έχυσε και βάζει φωτιά για να κάψει και να καταστρέψει τον πόνο". Έτσι, λοιπόν, για τη δημιουργία του πίνακα, η RED χρησιμοποίησε μπλε κεριά, που "αντιπροσωπεύουν τα δάκρυα", τα οποία και έκαψε. Τα κεριά έλιωσαν, τα υπολείμματα τους ενώθηκαν σε μια μάζα και εμφανίστηκε η προσωπογραφία της Αντέλ!


Δείτε το βίντεο από τη διαδικασία της δημιουργίας του πορτρέτου της Βρετανίδας τραγουδίστριας και επισκεφτείτε τη σελίδα της RED στο youtube ή στο /www.ohiseered.com. Οι δημιουργίες της είναι καταπληκτικές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου