10 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ!

Ποιός είπε ότι μια έγκυος δεν μπορεί να κάνει σπαγγάτο;

Όταν τον Αύγουστο του 1991 η επτά μηνών έγκυος Ντέμι Μουρ πόζαρε γυμνή στο εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair, ο σάλος που προκλήθηκε ήταν τεράστιος σε μια πουριτανική Αμερική, σε βαθμό που η φωτογράφιση γυμνών εγκύων έγινε τελικά μόδα αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το μίσος και η λατρεία απέχουν ελάχιστα.
Είκοσι ένα χρόνια μετά, η απενοχοποίηση της γυμνής, εγκυμονούσας κοιλιάς έχει οδηγήσει ακόμη και στη διεξαγωγή διαγωνισμού ομορφιάς για τη βράβευση της ωραιότερης εγκύου. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Χιούστον του Τέξας για όγδοη συνεχή χρονιά  Μοναδική προϋπόθεση για τις δεκαπέντε συμμετέχουσες ήταν να διανύουν το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, δηλαδή να είναι τουλάχιστον 28 εβδομάδων. Εκτός από την καθιερωμένη πασαρέλα με αποκαλυπτικά μπικίνι, ο διαγωνισμός περιελάμβανε και τεστ γονεϊκών ικανοτήτων για τις μέλλουσες μητέρες, όπως για παράδειγμα ποια θα φορέσει γρηγορότερα την πάνα στο... ψεύτικο μωρό των διοργανωτών.
Η Τζένιφερ Κλέι, έγκυος 32 εβδομάδων, ήταν η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού.

"Ήθελα να βάλω στην άκρη το έξτρα βάρος, την αίσθηση της πείνας και την έλλειψη ύπνου... ήρθα να χαλαρώσω και να περάσω καλά" δήλωσε μία από τις συμμετέχουσες μέλλουσες μαμάδες, όμως, όπως είναι φυσικό, δε λείπουν και οι αρνητικές αντιδράσεις ανθρώπων που διαφωνούν κυρίως με τα σέξι μαγιό των εγκύων. Επί της ουσίας, οι αντιδράσεις δεν εκφράζουν παρά τα βαθύτερα συντηρητικά ένστικτα ορισμένων ανθρώπων που σοκάρονται με οτιδήποτε διαφορετικό βλέπουν γύρω τους και νομίζουν ότι πρέπει ή ότι μπορούν να επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο ζωής στους άλλους ξεχνώντας ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να διαθέσει το σώμα του, όπως θέλει. Οι υπόλοιποι μπορούμε απλά να κοιτάμε ή να γυρνάμε την πλάτη και να συνεχίζουμε τη ζωή μας - τόσο απλά είναι τα πράγματα.
Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το εξώφυλλο του Vanity Fair με τη γυμνή - ολόγυμνη, αν και κάλυπτε τα επίμαχα σημεία - φωτογράφιση της Ντέμι  Μουρ το 1991, ανακηρύχθηκε από τους Αμερικανούς εκδότες ως το δεύτερο καλύτερο εξώφυλλο των τελευταίων σαράντα ετών - το 2005. Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του 2009, η Μαροκινή τηλεπαρουσιάστρια Νάντια Λαργκουέτ έγινε η πρώτη Μουσουλμάνα που φωτογραφήθηκε σε μια παρόμοια πόζα για το εξώφυλλο του μαροκινού γυναικείου περιοδικού Femmes du Maroc προκαλώντας αντιδράσεις σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου