12 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Σήμερα είναι Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο Στέφανος Κορκολής κλείνει αισίως 52 χρόνια ζωής. Την ίδια μέρα έχουν γενέθλια έχουν ο σκληρός του Χόλιγουντ Τζέισον Στάθαμ (45 ετών), ο "Fast an Furious" Πολ Γουόκερ (39),  η βραβευμένη με Όσκατ δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ταινία Dreamgirls Τζένιφερ Χάντσον (31), αλλά και η Ιταλίδα ηθοποιός Ελιζαμπέτα Κανάλις, γνωστή ως η πρώην του Τζορτζ Κλούνεϊ, η οποία σήμερα θα σβήσει 34 κεράκι στην τούρτα των γενεθλίων της.
Εν τω μεταξύ, στην περιοχή Ουλιάνοφσκ της Ρωσίας σήμερα γιορτάζεται μια άκρως πρωτότυπη και ... ιδιαίτερη περίσταση. Θέλοντας να συμβάλλει στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας που μαστίζει τη Ρωσία, ο κυβερνήτης της περιφέρειας αυτής έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια τη 12η Σεπτεμβρίου ως την Ημέρα της Σύλληψης - και δεν αναφερόμαστε στη σύλληψη εγκληματιών, αλλά στη "σύλληψη" παιδιών. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι είναι ελεύθεροι να μείνουν στο σπίτι τους και να συνουσιαστούν ελεύθερα, αν και χωρίς προφυλάξεις, καθώς στόχος δεν είναι απλά η απόλαυση του σεξ, αλλά η εγκυμοσύνη των γυναικών. Όσα παιδιά γεννιούνται εννιά μήνες μετά, στις 12 Ιουνίου, βραβεύονται από τις τοπικές αρχές. Αν πάλι αναρωτιέστε γιατί οι αρχές του Ουλιάνοφσκ επέλεξαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ο λόγος είναι πολύ απλός: Στις 12 Ιουνίου, όταν θα πρέπει να γεννηθούν οι καρποί της σημερινής ευχάριστης προσπάθειας, γιορτάζεται η Ημέρα της Ρωσίας, μια από τις σημαντικότερες εθνικές γιορτές της χώρας.
Επειδή η υπογεννητικότητα εκτός από τη Ρωσία μαστίζει και την Ελλάδα, μήπως αντί να αυξήσουμε τις ώρες εργασίας, όπως εισηγείται η τρόικα στην κυβέρνηση, να εισηγηθούμε την καθιέρωση μιας αντίστοιχης γιορτής και στη χώρα μας; Όχι τίποτε άλλο, με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί μακροπρόθεσμα και ο αριθμός των φορολογουμένων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου