8 Αυγούστου 2013

Τι μπορείτε να φτιάξετε με τουβλάκια lego, που δεν το είχατε φανταστεί (βίντεο)

Πηγή: Facebook

Πολλές φορές δεν χρειάζονται ιδιαίτερες φανφάρες ή μεγάλα λόγια για να περάσει κάποιος ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Αρκεί να υπάρχει μια τρελή ιδέα, χαμόγελο και όλα γίνονται, ακόμη κι ένα πρόσθετο πόδι φτιαγμένο από... τουβλάκια Lego. 

Η 31χρονη Κριστίνα Στίβενς είχε ένα ατύχημα στο γκαράζ του σπιτιού της στο Σεν Λούις τον Ιανουάριο του 2013, την ώρα που άλλαζε φρένα στο αυτοκίνητό της, ένα Prius, το οποίο ξέφυγε από το σταντ και καταπλάκωσε το αριστερό της πόδι. Χρειάστηκε η επέμβαση του συζύγου της λίγη ώρα αργότερα, ο οποίος κατάφερε να τραβήξει την Κριστίνα, όμως το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο πόδι ήταν σοβαρό. Έτσι, χρειάστηκε να γίνει ακρωτηριασμός, μια επιλογή που πήρε η ίδια η Κριστίνα, όταν ο γιατρός την ενημέρωσε ότι θα μπορούσε μεν να το κρατήσει, όμως ο πόνος που αισθανόταν ίσως να μην έφευγε ποτέ.
Δεν το πήρε κατάκαρδα. Αντιθέτως, έκανε αστεία με τους συναδέλφους της στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, όπου εργάζεται ως κλινική ερευνήτρια, για το είδος του πρόσθετου ποδιού, που θα μπορούσε να αποκτήσει. Ένας συνάδελφος της πρότεινε αστειευόμενος να φτιάξει ένα πόδι από τουβλάκι Lego κι εκείνη σκέφτηκε... γιατί όχι; Ξέθαψε δύο κουτιά με χιλιάδες τουβλάκια και άρχισε το "χτίσιμο". Μάλιστα, κατέγραψε όλη τη διαδικασία σε βίντεο, το οποίο μόνταρε και το ανέβασε στο youtube, το οποίο μέσα σ' ένα μήνα από το ανέβασμά του δέχτηκε περισσότερα από 1.3 εκατομμύρια views. 
Φυσικά, αν και το αποτέλεσμα ήταν πολύχρωμο και ιδιαίτερα δημιουργικό, η Κριστίνα δεν μπόρεσε να κάνει βήμα. Αναμενόμενο! Άλλωστε, δεν ήταν αυτός ο σκοπός. Στην ουσία, το βίντεο έχει μια αλληγορική σημασία αναφορικά με "το ξαναχτίσιμο της ζωής μετά από μια αναπηρία", όπως υπογράμμισε η ίδια σε συνέντευξή της. Αυτό είναι και το σημαντικό. Πώς να κάνουμε restart, χωρίς να αφήνουμε τις όποιες δυσκολίες να μας πάρουν από κάτω. Δείτε το βίντεο της Κριστίνα:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου