6 Αυγούστου 2013

Ο γύρος του κόσμου σε 4 λεπτά (ή το πιο βαρετό βίντεο, που έχετε δει στο youtube)


Ζούμε στην εποχή της ταχύτητας και της εκμηδένισης των αποστάσεων, οπότε γιατί να μείνουμε κολλημένοι στο προφητικό, πλην όμως ξεπερασμένο βιβλίο του Ιουλίου Βερν "Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες". Όχι ογδόντα μέρες... ούτε ογδόντα λεπτά δεν χρειάζεται σήμερα για να πει κανείς ότι "γύρισε" όλον τον πλανήτη, χωρίς καν  να κουνηθεί από την καρέκλα του γραφείου του. 
Ο Γκράχαμ Χιουγκς από το Λίβερπουλ γύρισε όλον τον κόσμο σε 4 χρόνια. Προφανώς, ο Φιλέας Φογκ τον είχε φάει λάχανο πριν από 100 και βάλε χρόνια, αν κι εδώ που τα λέμε ο Φογκάκος δεν επισκέφτηκε κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά έκανε απλά έναν κύκλο. Τέλος πάντων, ο Χιουγκς θέλησε να μοιραστεί τις εμπειρίες του με όλον τον κόσμο κι έτσι μόνταρε τα ταξίδια του αυτά σ' ένα βιντεάκι μόλις 4 λεπτών και 1 δευτερολέπτου.
Όπα! μπορούμε να ταξιδέψουμε σ' όλον τον κόσμο μέσα σε 4 μόνο λεπτά, όσο δηλαδή χρειάζεται για ν' απολαύσουμε το τοστ που ετοιμάσαμε, κι αυτό χάρη στο youtube; Θα μπορούσε να 'ναι κι έτσι, αν ο φίλος μας είχε μια πιο έξυπνη ιδέα από το να τον ακούμε συνέχεια να μας λέει σε ποια χώρα του πλανήτη βρίσκεται με φόντο συνήθως μια πινακίδα. Το πιθανότερο είναι ότι θα βαρεθείτε πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όσοι όμως έχετε περιέργεια και πάνω απ' όλα υπομονή, θα μπορείτε στο τέλος να περηφανευτείτε ότι γυρίσατε τον πλανήτη μόλις σε 4 λεπτά (και ένα δευτερόλεπτο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου