8 Αυγούστου 2013

Ο άνθρωπος που κατεβάζει τα παντελόνια του για την τέχνη!

Πηγή: TheLocal.de

Συνήθως, οι άνθρωποι που στα καλά καθούμενα κατεβάζουν το παντελόνι τους σε δημόσιο χώρο είναι επιδειξίες, με άλλα λόγια τους αρέσει να τραβούν τα βλέμματα αγνώστων στα γεννητικά τους όργανα. Η περίπτωση του Αρμένιου Μίσα Μπαντασιάν είναι διαφορετική, καθώς ο 25χρονος άνδρας το κάνει σαν μια μορφή θεατρικού δρώμενου, επιδιώκοντας να εκθέσει το ρόλο που παίζει η διαφήσμιση στις ζωές μας και παράλληλα ν' ανατρέψει το στερεοτυπικό τρόπο σκέψης των ανθρώπων.

Μια σημαντική διαφορά του Μπαντασιάν μ' έναν κοινό επιδειξία εκτός από το κίνητρο, που είναι συζητήσιμο, έχει να κάνει και με το βαθμό της.. έκθεσης των γεννητικών οργάνων του. Ο Μπαντασιάν, δεν φοράει κάποια καμπαρντίνα, ούτε παραφυλάει σε μια γωνιά, αλλά επιτελεί την καλλιτεχνική του αποστολή στο εσωτερικό μέσων μαζικής μεταφοράς. Όμως επί της ουσίας δεν αποκαλύπτει κάτι που να προσβάλλει τη δημόσια αιδώ, αφού τα επίμαχα σημεία του είναι επαρκώς καλυμμένα μ' ένα iPad. 
Από το 2008 ο Μπαντασιάν ζει στη Γερμανία, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Δρέσδης. Ωστόσο, η καλλιτεχνική έκθεση του σώματος κατά τον πιο πάνω τρόπο δεν έχει περιοριστεί μόνο σε γερμανικούς δημόσιους χώρους αλλά την έχει εξαγάγει και σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως τη Βιέννη, τη Ρώμη, την Μπραιτσλάβα, τη Σόφια, το Βουκουρέστι, αλλά και το Παρίσι, όπου μάλιστα λίγο έλειψε να συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές στο Κέντρο Πομπιντού - γλίτωσε βάζοντάς το στα πόδια. Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή η χάρη του να φτάσει μέχρι και την Αθήνα, αφού φιλοδοξία του είναι να επισκεφτεί όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Αυτό θα πει θυσία για την τέχνη.... μόνο!;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου