4 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: BEYONCE - CRAZY IN LOVE


Σαν σήμερα, στις 4 Σεπτεμβρίου 1981, στο Χιούστον του Τέξας γεννήθηκε μια από τις εμπορικότερες τραγουδίστριες των τελευταίων ετών, η Μπιγιονσέ Ζιζέλ Νόουλς, γνωστή παγκοσμίως απλά ως Μπιγιονσέ. Το Billboard την ανακήρυξε ως την πιο πετυχημένη γυναίκα τραγουδίστρια της δεκαετίας 2000-2009, αλλά και ως την πιο πετυχημένη ραδιοφωνικά τραγουδίστρια - ανεξαρτήτως φύλου - για την ίδια περίοδο. Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μισέλ Ομπάμα, έχει δηλώσει ότι αν έπρεπε ν' αλλάξει ρόλους με κάποια διάσημη, αυτή θα ήταν η Μπιγιονσέ.
Πιο πρόσφατα, το 2012, το περιοδικό People την ανακήρυξε ως την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου, ενώ το μουσικό τηλεοπτικό δίκτυο VH1 την κατέταξε στην τρίτη θέση των πιο πετυχημένων γυναικών στη μουσική σκηνή όλων των εποχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα τέσσερα άλμπουμ που η Μπιγιονσέ έχει ηχογραφήσει μέχρι σήμερα (Dangerously in Love, B'Day, I Am... Sasha Fierce και 4) έχουν ανεβεί στην πρώτη θέση του αμερικάνικου τσαρτ, ενώ είναι μόλις η τρίτη τραγουδίστρια που το έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.
Η προσπάθεια της Μπιγιονσέ να κατακτήσει την κορυφή ξεκίνησε από πολύ νωρίς, όταν σε ηλικία 9 ετών συμμετείχε στο κοριτσίστικο γκρουπ Girl's Tyme, το οποίο άλλαξε αρκετές ονομασίες τα επόμενα χρόνια (Something Fresh, Cliché, the Dolls, Destiny), μέχρι που, τελικά, το 1997 μετεξελίχθηκε στις Destiny's Child, ένα από τα εμπορικότερα γυναικεία συγκροτήματα όλων των εποχών με εκατομμύρια πωλήσεων σε όλο τον κόσμο. 
Η σόλο καριέρα της τραγουδίστριας ξεκίνησε το 2003, όταν οι Destiny's Child αποφάσισαν να κάνουν ένα διάλειμμα και τα τρία μέλη τους - Μπιγιονσέ, Κέλυ Ρόουλαντ και η νεοαφιχθείσα Μισέλ Ουίλιαμς - αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ξεχωριστά. Τη χρονιά εκείνη κυκλοφόρησε το άλμπουμ Dangerously in Love, το πρώτο σινγκλ από το οποίο ήταν το τραγούδι Crazy In Love, στο οποίο συνεργάστηκε με τον Jay-Z, τον οποίο θα παντρευόταν τον Απρίλιο του 2008, ενώ στις 7 Ιανουαρίου 2012 το ζευγάρι απέκτησε και μια κορούλα, την Μπλου Άιβι. 
Η Μπιγιονσέ και ο Jay-Z είχαν συνεργαστεί λίγους μήνες νωρίτερα νωρίτερα στο 03 Bonnie & Clyde του Jay-Z, ενώ το Φεβρουάριο του 2002 είχε κυκλοφορήσει το πρώτο σινγκλ της Μπιγιονσέ  με τίτλο Work It Out, το σάουντρακ της ταινίας "Όστιν Πάουερς: Το Χρυσό Εργαλείο" (Austin Powers in Goldmember). 
Ωστόσο, το πρώτο δείγμα γραφής της σόλο καριέρας της τραγουδίστριας ήταν αναμφίβολα το Crazy In Love, το οποίο αξιολογήθηκε από το VH1 ως το πιο πετυχημένο τραγούδι των '00s, ενώ, σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποκάλυψε ότι το το Crazy In Love είναι το αγαπημένο του τραγούδι για να γυμνάζεται. 
Έτσι, λοιπόν, ως μικρός φόρος τιμής στα σημερινά γενέθλια της Μπιγιονσέ που γίνεται 31 ετών, ας θυμηθούμε το πρώτο τραγούδι της σόλο καριέρας της και, αν δε βαριέστε να σηκωθείτε από την καρέκλας σας, γυμναστείτε όπως ο Ομπάμα ακούγοντας το:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου