6 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Τέσσερις είναι οι νέες κινηματογραφικές προτάσεις της εβδομάδας: Η ρομαντική κωμωδία του Γούντι Άλεν "Στη Ρώμη με αγάπη" με πλειάδα γνωστών πρωταγωνιστών να ταξιδεύουν στην ιταλική πρωτεύουσα, το ριμέικ της "Ολικής Επαναφοράς" με τον Κόλιν Φαρέλ να ενσαρκώνει το ρόλο που ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ υποδύθηκε πρώτος το 1990, το "Μην εμπιστεύεσαι κανέναν", μια δεύτερη ταινία δράσης για τους φανατικούς του είδους και, τέλος, μια σουρεαλιστική ταινία από την Αργεντινή με τίτλο "Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό". Αν πάλι είστε λάτρεις του ασπρόμαυρου κινηματογράφου, στις αίθουσες βγαίνει σε επανέκδοση η "Νινότσκα", στην οποία η Γκρέτα Γκάρμπο επιτέλους γελάει, όπως έλεγαν και τα πόστερ της εποχής, που προωθούσαν την ταινία.


Στη Ρώμη με αγάπη - To Rome With Love (κωμωδία, ΗΠΑ/Ιταλία/Ισπανία)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Woody Allen/ Πρωταγωνιστούν: Woody Allen, Ellen Page, Penelope Cruz, Roberto Benini
Υπόθεση: Η ρομαντική κωμωδία “To Rome With Love” αντλεί έμπνευση από το μεσαιωνικό Δεκαήμερο του Βοκάκιου και εκτυλίσσεται σε τέσσερα σκετς, ένα από τα οποία μάλιστα σηματοδοτεί την επιστροφή του Άλεν μπροστά από την κάμερα.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.6/10 (από 7.744 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.6/10 (κριτικοί), 3.2/5 (από 20.924 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 7/10
ΕΘΝΟΣ: 6/10
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: 8.5/10


Ολική Επαναφορά - Total Recall (δράσης, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Len Wiseman/ Πρωταγωνιστούν: Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel
Υπόθεση: Ο Douglas Quaid έχει εγκλωβιστεί σε μια βαρετή ζωή: δουλεύει στη γραμμή συναρμολόγησης ενός εργοστασίου και είναι παντρεμένος με τη Lori, μια πανέμορφη γυναίκα που αγαπάει τόσο, ώστε να έχει επαναλαμβανόμενα όνειρα με άλλη. Πολύ σύντομα επιζητά να αποδράσει, έστω και νοητικά, από τη μάταιη καθημερινότητά του κι επισκέπτεται τη Rekall, μια εταιρεία που θα μετατρέψει το όνειρο του να ζήσει ως μυστικός πράκτορας σε πραγματική ανάμνηση. Όμως κάτι πηγαίνει εντελώς στραβά κι ο Douglas βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Η αστυνομία τον κυνηγάει, το ίδιο και η σύζυγος του, ενώ η μόνη του σύμμαχος είναι μια αγωνίστρια της Αντίστασης. Η γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας θολώνει και η τύχη ολόκληρου του κόσμου κρέμεται από τον Quaid που έχει μόλις ανακαλύψει ποιος πραγματικά είναι, ποια γυναίκα πραγματικά αγαπάει και ποια είναι η πραγματική του αποστολή.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 6.3/10 (από 25.001 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 5.0/10 (κριτικοί), 3.2/5 (από 61.687 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 1/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 2/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1.5/5
myfilm.gr: 8/10

Μην εμπιστεύεσαι κανέναν - The Cold Light of Day (δράσης, ΗΠΑ)
Σκηνοθεσία: Mabrouk El Mechri/ Πρωταγωνιστούν: Bruce Willis, Henry Cavill
Υπόθεση: Όταν ο Ουίλ φτάνει στην Ισπανία για διακοπές με ιστιοπλοϊκό, μαζί με την οικογένειά του, έχει ένα σωρό προβλήματα στο κεφάλι του: η εταιρεία που δημιούργησε χρεωκόπησε, ενώ η σχέση του με τον αυστηρό πατέρα του πάει από το κακό στο χειρότερο. Όταν η οικογένειά του απάγεται από μυστικούς πράκτορες, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν μια μυστηριώδη βαλίτσα, ο Ουίλ βρίσκεται ξαφνικά εν μέσω ενός ανελέητου κυνηγητού στους δρόμους της Μαδρίτης, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει μια συνομωσία πριν είναι πολύ αργά.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 4.8/10 (από 5.287 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 2.7/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 4/10
ΕΘΝΟΣ: 4/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 2/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 1.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 1.5/5
myfilm.gr: 3/10


Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό - Un Cuento Chino 
(δράμα, Αργεντινή)
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Sebastian Borensztein/ Πρωταγωνιστούν:  Ricardo Darin, Muriel Santa Ana
Υπόθεση: H ζωή του Roberto έχει μείνει στάσιμη εδώ και είκοσι χρόνια εξαιτίας ενός σκληρού παιχνιδιού της μοίρας. Από τότε ζει απομονωμένος και πικραμένος, έχοντας ως μοναδικό του σύνδεσμο με τον έξω κόσμο, το μαγαζί του με σιδερικά. Ένα απρόσμενο γεγονός, όμως, θα τον ξυπνήσει και θα τον φέρει πίσω στη ζωή. Ο Roberto συναντά τον Jun στους δρόμους της πόλης και από τότε ξεκινά μια παράξενη συμβίωση των δύο τους, καθώς ο Roberto δεν μιλά κινέζικα και ο Jun ούτε λέξη ισπανικά. Ο ερημίτης σιδεράς επιχειρεί να τον αφήσει πρώτα στο αστυνομικό τμήμα και μετά στην κινέζικη πρεσβεία, κανείς ωστόσο δεν θέλει να τον βοηθήσει και έτσι το μόνο που του μένει είναι να τον φέρει στο σπίτι του, καθώς παρότι ζει αποκομμένος από τους άλλους, η συνείδησή του δεν τον αφήνει να εγκαταλείψει έναν άνθρωπο στον δρόμο. Η καταναγκαστική τους συμβίωση, ωστόσο, θα έχει στιγμές άφθονου γέλιου, καθώς ο Roberto προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον νεαρό Κινέζο με κάθε μέσο που διαθέτει. Καταλυτικό ρόλο σ’αυτή την αλλόκοτη ιστορία παίζει και η Mari, μια κοπέλα που είναι ερωτευμένη με τον Roberto.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.2/10 (από 3.552 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 7.0/10 (κριτικοί)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 6/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 3.5/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 3/5
myfilm.gr: 6/10

Νινότσκα - Ninnotchka (κωμωδία, ΗΠΑ 1939)
Σκηνοθεσία: Ernst Lubitsch/ Πρωταγωνιστούν: Greta Garbo, Melvyn Douglas
Υπόθεση: Στο Παρίσι του Μεσοπολέμου βρίσκονται τρείς Σοβιετικοί πράκτορες. Η κομμουνιστική πατρίδα τους έχει αναθέσει να βρούν αγοραστή ώστε να πουλήσουν κάποια πανάκριβα κοσμήματα, τα οποία ανήκαν κάποτε στην οικογένεια των Τσάρων. Όμως αυτοί, γοητευμένοι από τα υλικά αγαθά του καπιταλισμού (εστιατόρια, κρασί, καλή ζωή, κ.α.) έχουν σχεδόν ξεχάσει την αποστολή τους και κωλυσιεργούν αδικαιολόγητα στην πώληση των κοσμημάτων. Έτσι λοιπόν οι Σοβιετικές αρχές στέλνουν στο Παρίσι την Νινότσκα, μια σκληρή κομμουνίστρια, με σκοπό να κάνει έλεγχο στους πράκτορες όσον αφορά την πορεία της αποστολής τους. Παράλληλα όμως η Δούκισσα Σουάνα, μέλος της έκπτωτης τσαρικής οικογένειας και μόνιμη κάτοικος Παρισίων, μαθαίνει για τα κοσμήματα και προσπαθεί να τα επανακτήσει πριν πωληθούν.
Οι βαθμολογίες:
ΙΜDB.com: 7.9/10 (από 9.146 χρήστες)
RottenTomatoes.com: 8.2/10 (κριτικοί),  4.1/5 (από 6.293 χρήστες)
ΤΑ ΝΕΑ (Δανίκας): 5/10
ΕΘΝΟΣ: 8/10
ΤΟ ΒΗΜΑ (Ζουμπουλάκης): 3/5
LIFO (Κουτσογιαννόπουλος): 4/5
ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (Μήτσης): 4/5
myfilm.gr: 8/10


Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ταινίες και αναλυτικές κριτικές θα βρείτε στα έντυπα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου