18 Οκτωβρίου 2012

Τα "τρομακτικά όμορφα" παπούτσια στο κυνήγι της ομορφιάς και της ματαιοδοξίας


"Οι άνθρωποι το παίζουν Θεοί τελειοποιώντας τους εαυτούς τους σωματικά και μεταφορικά. Η ομορφιά βρίσκεται στο απόγειο όλων των εποχών, επιτρέποντας σε αυτό το πρότζεκτ να εξερευνήσει τι κρύβεται κάτω από την τελειότητα". Αυτά είναι το σχόλιο που θέλησε να εκφράσει η σχεδιάστρια των παπουτσιών της φωτογραφίας, η Νοτιοαφρικανή καλλιτέχνης Leanie van der Vyver, απόφοιτος της Gerrit Rietveld Academie του Άμστερνταμ, δημιουργώντας τα "τρομακτικά όμορφο" (scary beautiful) αυτό ζευγάρι, όπως το ονόμασε η ίδια.
Φυσικά, πρόθεση της καλλιτέχνιδας είναι να σαρκάσει τη βιομηχανία της μόδας και την τάση των ανθρώπων να θέλουν να δείχνουν ομορφότεροι μέσα από εκκεντρικές εμφανίσεις. Άλλωστε, η van der Vyver είχε εργαστεί κατά το παρελθόν επί επτά χρόνια στη βιομηχανία της μόδας και γνωρίζει από πρώτο χέρι το πώς χειραγωγεί τις προτιμήσεις των καταναλωτών, όπως δήλωσε σε συνέντευξη της.
Η καλλιτέχνης υποστηρίζει ότι της ζητήθηκε να στείλει τα συγκεκριμένα - πραγματικά μοναδικά στο είδος τους - παπούτσια για τις ανάγκες ενός βίντεο κλιπ της Lady Gaga, κάτι που όντως έκανε, αν και δε γνωρίζει κατά πόσο η τραγουδίστρια τα χρησιμοποίησε ή αν προσπάθησε έστω να τα φορέσει, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Τα παπούτσια δεν είναι απλά πανύψηλα, αλλά κυριολεκτικά ασήκωτα, ενώ η πρόθεση της van der Vyver δεν είναι να τα πουλήσει στο εμπόριο, αλλά να τα εκθέσει σε κάποια γκαλερί.
Και για να καταλάβετε γιατί είναι αδύνατο να φορεθούν ακόμη και από την εκκεντρική Lady Gaga, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο. Τι μαρτύριο τραβάει το μοντέλο και δεν το μαρτυράει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου