20 Οκτωβρίου 2012

Ημερολόγιο: 20 Οκτωβρίου


Σήμερα είναι Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012.
Γενέθλια έχει σήμερα ο πρώην Έλληνας πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος Λάμπρος Παπακώστας, ο οποίος γεννήθηκη στις 20 Οκτωβρίου 1969 στην Καρδίτσα. Ο ράπερ και μουσικός παραγωγός Σνουπ Ντογκ γεννήθηκε σαν σήμερα το 1971, την ίδια μέρα με την Αυστραλέζα τραγουδίστρια Ντάνι Μινόγκ, που βρίσκεται πάντα στη σκιά της μεγαλύτερης αδερφής της, Κάιλι. Σήμερα, όμως, γιορτάζει τα γενέθλια του και ο ηθοποιός Βίγκο Μόρτενσεν, γνωστός κυρίως από το ρόλο του ως Άραγκον στην κινηματογραφική τριλογία "Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών". Ο Μόρτενσεν γίνεται 54 ετών.
Σαν σήμερα, 20 Οκτωβρίου 1968, πραγματοποιήθηκε στο Σκορπιό ο γάμος του εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Μπουβιέ, χήρα του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι. Σχετικό αφιέρωμα για τα δημοσιεύματα των - ελληνικών και ξένων - εφημερίδων της εποχής δημοσιεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο μπλογκ και μπορείς να διαβάσεις σχετικά κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο: Ο γάμος του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι Κένεντι.
Στη Γουατεμάλα γιορτάζεται η Ημέρα της Επανάστασης, η επέτειος από την εξέγερση του Οκτωβρίου 1944, η οποία οδήγησε στην ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος που είχε επιβάλλει ο στρατηγός Χόρχε Ουμπίκο 13 χρόνια νωρίτερα. Παραδοσιακά, τη σημερινή ημέρα διοργανώνονται διαδηλώσεις των εργαζομένων και των οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στην Κένυα γιορτάζεται η Ημέρα των Ηρώων (Mashujaa Day). Μέχρι το 2012, η 20η Οκτωβρίου ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Τζόμο Κενιάτα, ο πρώτος πρωθυπουργός και αργότερα πρόεδρος της χώρας. Θεωρείται ως ο "πατέρας του έθνους", ενώ το πρόσωπο του κοσμεί τα χαρτονομίσματα της Κένιας. Ωστόσο, με την τροποποίηση του Συντάγματος το 2010 απαγορεύτηκε η προσωπολατρεία, κάτι που είχε αντίκτυπο και στη σημερινή εθνική εορτή των Κενυατών.
Τέλος, σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης. Το φετινό σύνθημα είναι: "Σταμάτα στο ένα. Κάνε το πρώτο σου σπάσιμο να είναι και το τελευταίο", σε μια προσπάθεια να συνειδητοποιήσουν οι πάσχοντες ότι πρέπει να δράσουν άμεσα για να προλάβουν ένα δεύτερο κρούσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου