18 Οκτωβρίου 2012

Η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα για την οποία μιλούν όλοι οι Αμερικανοί


Ως γνωστόν, στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποδόσφαιρο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γνωρίζουμε στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Μάλιστα, ο μέσος Αμερικανός έχει παντελή άγνοια ακόμη και για κορυφαίους παίκτες ή αθλητικούς συλλόγους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου - για τις ελληνικές ομάδες ούτε συζήτηση. Κι όμως, υπάρχει μια ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα, η φήμη της οποίας έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας φτάνοντας μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, με τη διαφορά ότι ελάχιστοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ακόμη και την ύπαρξη της, καθώς αγωνίζεται στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.
Ο λόγος γίνεται για την ομάδα "Βουκεφάλας" του νομού Λάρισας, που αγωνίζεται στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του θεσσαλικού νομού. Αρκετές είναι οι αμερικανικές και καναδικές εφημερίδες (New York Post, New York Daily Mail, Globe and Mail κλπ.) που αναπαρήγαγαν σήμερα σχετικό ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press και αφιέρωσαν χώρο στον ποδοσφαιρικό σύλλογο, ο οποίος προκάλεσε πολλά σχόλια στην τοπική κοινωνία της Λάρισας με την απόφαση του να αναζητήσει χρηματοδότες σε τοπικούς οίκους ανοχής.
Τα λογότυπα "Villa Erotica" και "Οίκος Εποχής Σούλας", οι δύο κύριοι χρηματοδότες του "Βουκεφάλα", κοσμούν τις ροζ φανέλες των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες αθλητές, αλλά οι περισσότεροι κάνουν ντελίβερι, είναι φοιτητές, σερβιτόροι και μπαρτέντερ. "Δυστυχώς, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει εγκαταλειφθεί σχεδόν απ' όλους. Είναι θέμα επιβίωσης" δηλώνει στο ξένο πρακτορείο ο γκολκίπερ της ομάδας, Γιάννης Μπατζιόλας, ο οποίος παραδέχεται πως αρχικά οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν το πίστευαν, μέχρι που είδαν τις φανέλες με τα ονόματα των νέων χορηγών, οπότε και "το θεώρησαν αστείο".
Στο Associated Press έδωσε συνέντευξη και η Σούλα Αλευρίδου, ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής που έχει το όνομα της, η οποία μέχρι στιγμής έχει χορηγήσει χίλια ευρώ στον "Βουκεφάλα". Η 67χρονη επιχειρηματίας δηλώνει ποδοσφαιρόφιλη, αρνούμενη ότι ήθελε να διαφημίσει την επιχείρηση της: "Αυτού του είδους οι επιχειρήσεις (οι οίκοι ανοχής) δε χρειάζονται διαφήμιση. Διαδίδονται από στόμα σε στόμα... Αν δεν βοηθήσουμε τους επιστήμονες και τους αθλητές μας, πού θα είμαστε; Η Ελλάδα έχει μορφωμένους ανθρώπους, ανθρώπους του πνεύματος και καλούς αθλητές. Είναι καλύτερο να τους βοηθάμε, παρά να βγάζουμε τα λεφτά μας στην Ελβετία".
Όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ, παρά την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την χώρα, τα οικονομικά της επιχείρησης της κυρίας Αλευρίδου είναι ανθηρά. Βέβαια, είναι αμφίβολο αν η επένδυση της στο ποδόσφαιρο θα πιάσει τόπο, καθώς η ομάδα μετράει μόνο ήττες από την έναρξη του πρωταθλήματος. "Λείπουν πολλά καλά ακόμη. Δεν έχουμε μεσαία γραμμή" παραδέχεται η ίδια, ενώ δικαιολογεί παράλληλα τους παίκτες για την απόδοση τους, καθώς οι περισσότεροι έχουν άλλη κύρια απασχόληση. 
"Η ομάδα θα γίνει καλύτερη. Είμαι σίγουρη" δηλώνει η Σούλα Αλευρίδου στο δημοσιογράφο του Associated Press ντυμένη στα λευκά, μ' ένα τσιγάρο στο χέρι κι ένα ψάθινο καπέλο με στάμπα λεοπάρ στο κεφάλι, την ώρα που παρακολουθούσε σιωπηλή την τέταρτη στη σειρά ήττα της ομάδας, σύμφωνα με την περιγραφή του ρεπορτάζ. Αυτό θα πει διεθνής καριέρα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου