14 Νοεμβρίου 2012

Τα 10 αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών.


Ένας επιχειρηματικός κλάδος που διαρκώς εξελίσσεται συμβαδίζοντας με την εξέλιξη της τεχνολογίας και παρουσιάζοντας καινούριες προτάσεις, είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Νέα μοντέλα κατασκευάζονται διαρκώς από τις εταιρίες, ωστόσο ορισμένα αποτελούν σταθερές, διαχρονικές αξίες επί δεκαετίες - με τις απαραίτητες ανανεώσεις, φυσικά. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

1. Toyota Corolla
Κατέχει τον τίτλο του αυτοκινήτου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από το 1997. Η "μικρή κορώνα", όπως θα μεταφραζόταν στα ελληνικά, έχει πουλήσει περισσότερα από 39 εκατομμύρια αυτοκίνητα από το 1966, οπότε κατασκευάστηκε το πρώτο αυτοκίνητο της σειράς, μέχρι σήμερα. Μάλιστα, το ιαπωνικό αυτό αυτοκίνητο εξακολουθεί να πουλάει τρελά, καθώς το 2011 είχε τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes.

2. Ford F- Series
Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford λάνσαρε στην αγορά το πρώτο F- Series το 1948. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αγοραστεί 36 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, ενώ αποτελεί το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια.

3. Volkswagen Golf
Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί περίπου 27.5 εκατομμύρια Golf. Το πρώτο κατασκευάστηκε το 1974 και σε αντίθεση με τα άλλα μπραντ, το Golf άλλαξε ελάχιστα την εξωτερική του εμφάνιση στο μπροστινό μέρος.

4. Volkswagen Beettle
Ο θρυλικός σκαραβαίος της Volkswagen είναι το παλιότερο αυτοκίνητο της πεντάδας. Κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1933 και έχει πουλήσει σχεδόν 24 εκατομμύρια κομμάτια μέχρι σήμερα. Ήταν προσωπική παραγγελία του Αδόλφου Χίτλερ, κάτι που όμως δεν επηρέασε τις πωλήσεις του συγκεκριμένου αυτοκινήτου μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Επίσημα, η ονομασία Beettle χρησιμοποιήθηκε από τη Volkswagen για πρώτη φορά το 1967.

5. Ford Escort
Κατασκευάστηκε το 1968 και πρώτα κέρδισε τις καρδιές των Ευρωπαίων. Η παραγωγή του σταμάτησε το 2000, ενώ συνολικά έχουν πουληθεί 20 εκατομμύρια αμάξια. 

6. Honda Civic
Είναι το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο του Καναδά τα τελευταία 14 χρόνια, ενώ συνολικά έχουν πουληθεί περισσότερα από 18.5 εκατομμύρια αυτοκίνητα από τον Ιούλιο του 1972 μέχρι σήμερα.

7. Honda Accord
Το κατά 4 χρόνια μικρότερο αυτοκίνητο της ιαπωνικής εταιρίας βρίσκεται στην έβδομη θέση όλων των εποχών από πλευράς πωλήσεων, με περισσότερα από 17.5 εκατομμύρια αμάξια να έχουν βγει από τα εργοστάσια της Honda. Άραγε, θα καταφέρει στο μέλλον να ξεπεράσει το Civic;

8. Ford Model T
Είναι το παλιότερο από τα αυτοκίνητα του τοπ10. Κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1908, ενώ η παραγωγή του σταμάτησε μόλις το 1927. Κι όμως, το Ford Model T έχει καταφέρει να βρίσκεται μέχρι σήμερα, 85 χρόνια μετά, στην όγδοη θέση από πλευράς πωλήσεων όλων των εποχών. Ήταν το πρώτο σεντάν μαζικής παραγωγής με 16.5 εκατομμύρια πωλήσεις. Εκπληκτικό νούμερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για το Μεσοπόλεμο

9. Volkswagen Passat
Είναι το τρίτο αυτοκίνητο της Volkswagen που συναντούμε στη λίστα κι επομένως οι Γερμανοί έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι. Η παραγωγή του Passat ξεκίνησε το 1973 και συνεχίζεται ακάθεκτη μέχρι σήμερα έχοντας ήδη 15.5 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

10. Chevy Impala.
Αγαπημένο αυτοκίνητο των Αμερικανών, το Impala της Chevrolet έχει 14 εκατομμύρια πωλήσεις στο ενεργητικό του από το 1958.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου