30 Νοεμβρίου 2012

Πώς να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου μετατρέποντας το ουίσκι σε νερό!


Το HouseholdHacker είναι ένα κανάλι στο Youtube με ενδιαφέροντα βίντεο για οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε: πειράματα, πρακτικές συμβουλές, έξυπνα κόλπα, φάρσες, παιχνίδια κλπ. Ένα από αυτά είναι και το κόλπο με το ουίσκι που μετατρέπεται σε νερό και το ανάποδο. Πρόκειται για ένα πολύ απλό κόλπο, το οποίο θα μπορούσες να κάνεις κι εσύ στους φίλους σου ένα κρύο βράδυ του χειμώνα - και όχι μόνο - για να τους εντυπωσιάσεις και να τους κάνεις να ψάχνονται.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις ένα μικρό ποτηράκι (σφηνάκι) με ουίσκι κι ένα ακόμα με νερό. Τοποθέτησε στην κορυφή του ενός ποτηριού - εκείνου που περιέχει νερό - μια πλαστική κάρτα ή επιχρισμένο χαρτί και, αφού το γυρίσεις ανάποδα, τοποθέτησε το πάνω από το άλλο, που περιέχει το ουίσκι, ώστε να βρίσκονται σ' επαφή στόμιο με στόμιο. Μόλις εφαρμόσουν, τράβηξε ελάχιστα την κάρτα που βρίσκεται ανάμεσα τους, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους τα δύο υγρά.
Τι θα γίνει; Το νερό, ως πιο βαρύ από το αλκοόλ, θα κατακάτσει στον πάτο του κάτω ποτηριού, που είναι όρθιο, ενώ θα πιέσει το ουίσκι ν' ανέβει προς τα πάνω - στο αναποδογυρισμένο ποτήρι. Έτσι, τα δύο υγρά όχι απλά δε θα ανακατευτούν, αλλά θ' αλλάξουν θέση. Το νερό θα βρίσκεται στο κάτω ποτήρι και το ουίσκι στο πάνω. Δείτε καλύτερα το βίντεο του HouseholdHacker για να καταλάβετε καλύτερα πώς γίνεται:


1 σχόλιο: