28 Νοεμβρίου 2012

Είναι αυτή η πιο έξυπνη ιδέα υπεύθυνων ξενοδοχείου;

Ένα από τα άγχη του ταξιδιώτη που μένει σε ξενοδοχείο, είναι η ώρα που θα πρέπει να κάνει τσεκ άουτ, δηλαδή η ώρα που θα πρέπει να έχει ετοιμάσει ήδη τις βαλίτσες του και να έχει κατέβει στη ρεσεψιόν για να πληρώσει τσα χρήματα και να πάρει την απόδειξη ότι η διαμονή του στο ξενοδοχείο σταμάτησε. Μπορεί στο διάδρομο να μην γίνεται συνωστισμός από πελάτες που θέλουν να κλείσουν το δωμάτιο σου, εσύ όμως πρέπει να έχεις φύγει στην αυστηρά προκαθορισμένη ώρα, για να μην χρεωθείς μια εξτρά μέρα. 

Ε, λοιπόν, ξεχάστε ό,τι ξέρατε! Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Art Series στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ανακοίνωσε την πρόθεση της να αφήνει τους πελάτες των ξενοδοχείων της να μένουν στα δωμάτια τους όσο καιρό θέλουν - ακόμη και μέρες - εφ' όσον δεν υπάρχει άλλος πελάτης, που να πρέπει να κλείσει το συγκεκριμένο δωμάτιο. Το καλύτερο απ' όλα ποιο είναι; ότι οι πελάτες που δεν βιάζονται να φύγουν, δεν θα χρεωθούν εξτρά ούτε ένα σεντ.
Το κόστος για το ξενοδοχείο θα είναι μηδενικό, αφού - ούτως ή άλλως - το δωμάτιο θα παρέμενε άδειο και αχρησιμοποίητο. Αν και δεν διευκρινίζονται περισσότερες λεπτομέρειες, δεν θα μας προκαλούσε εντύπωση, αν η μόνη πρόσθετη επιβάρυνση των επισκεπτών που αργούν... μέρες να ετοιμάσουν τη βαλίτσα τους, θα ήταν το να μην έχουν πρόσβαση στα δωρεάν γεύματα των ξενοδοχείων της αλυσίδας.
Στην πράξη θα είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις εκείνων που θα καθυστερούσαν τόσο πολύ την αναχώρηση τους από το ξενοδοχείο - όλο και κάποιο μέσο μεταφοράς θα θέλουν να προλάβουν, ένα ταξίδι να κάνουν, να γυρίσουν στην πόλη ή τη χώρα τους κλπ. Αυτό το πρότζεκτ αφορά περιπτώσεις, όπου ο νέος ένοικος του δωματίου δεν έχει έρθει ακόμα ή δεν προβλέπεται να έρθει καν, οπότε ο αναχωρών έχει μεγαλύτερη άνεση να ετοιμαστεί - ειδικά αν το προηγούμενο βράδυ το 'ριξε έξω λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο. 
Το πρότζεκτ, η ονομασία του οποίου είναι "Overstay Checkout", πρόκειται να εφαρμοστεί δοκιμαστικά την περίοδο μεταξύ 16 Δεκεμβρίου και 13 Ιανουαρίου, που αποτελεί περίοδο αιχμής για την τουριστική κίνηση στην Αυστραλία - συνδυασμός καλοκαιριού και Χριστουγέννων - και σίγουρα πρόκειται για μια πολύ έξυπνη - αν και τόσο απλή - ιδέα.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου