30 Νοεμβρίου 2012

Ο απόλυτος παραλογισμός: ο Γερμανός που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των κτηνοβατών!

O Michael Kiok είναι 52 ετών, εργάζεται σε πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη και η σύντροφος του ονομάζεται Cessy, μόνο που αυτή δεν είναι άνθρωπος, αλλά... σκύλος - μία σκυλίτα ράτσας γερμανικός ποιμενικός και ηλικίας 8 ετών. Με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθεί η γερμανική κυβέρνηση για την απαγόρευση της κτηνοβασίας, ο Kiok έχει ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ των... δικαιωμάτων όλων των κτηνοβατών της χώρας.
Ο ίδιος εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή στη Γερμανία υπάρχουν 100.000 άνθρωποι που συνευρίσκονται ερωτικά με ζώα. Ο αριθμός είναι αυθαίρετος και ενδεχομένως υπερβολικός, όπως υπερβολικό είναι το νούμερο των 500.000 ζώων που υποτίθεται ότι χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους στη Γερμανία λόγω "ακραίων σεξουαλικών πράξεων" με ανθρώπους, όπως υποστηρίζει η Birgit Schröder, συγγραφέας ενός βιβλίου για την κτηνοβασία.
Ο Michael Kiok είναι πρόεδρος ενός συλλόγου κτηνοβατών, οι οποίοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι τα ζώα... συναινούν στη σεξουαλική πράξη και ότι δεν ασκούν βία πάνω τους. Πρόκειται για τον απόλυτο παραλογισμό, όπως ο παραλογισμός του βιαστή που νομίζει ότι το θύμα του "προσποιείται" και δεν αρνείται όντως την ερωτική πράξη μαζί του. Επειδή τα ζώα δεν μπορούν να μιλήσουν, δε σημαίνει ότι συναινούν σ' αυτήν - είναι αδιανόητη κάθε τέτοια σκέψη.
Ο ίδιος εκδήλωσε ανοιχτά τις εξωφρενικές ερωτικές του προτιμήσεις το 1995 και υποστηρίζει ότι γνωρίζει και διατηρεί φιλικές επαφές με 100 ακόμη κτηνοβάτες - αυτή είναι η σωστή λέξη, για να περιγράψει αυτή τη σεξουαλική παρέκκλιση, ότι κι αν λένε ο Kiok και οι όμοιοι του. Μάλιστα, σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αφήνει υπονοούμενα ακόμη και για διοργάνωση οργίων με τη συμμετοχή ζώων σε μια απομονωμένη φάρμα στη βόρειο Γερμανία.
Το αποκορύφωμα του παραλογισμού του όμως είναι το ότι συγχέει το άρμεγμα των αγελάδων στα εργοστάσια (μέσω μηχανημάτων) με τις ερωτικές παρεκκλίσεις του. Στην ίδια συνέντευξη, ο 52χρονος άνδρας αποκαλύπτει ότι ελκύεται από σκύλους και από άλογα, αλλά με τα τελευταία αποφεύγει να έρχεται σε ερωτική επαφή, επειδή "ο κίνδυνος να τα ερωτευτείς είναι πολύ μεγάλος". Άλλωστε, υποστηρίζει ότι παλιότερα είχε δεσμό με μια φοράδα, τη οποία μάλλον δεν κατάφερε ακόμη να την ξεπεράσει.
Στο ίδιο δημοσίευμα, η κτηνίατρος Nicola Siemers ξεκαθαρίζει την κατάσταση: "Οι σκύλες έχουν οίστρο δύο φορές το χρόνο επί 8 ημέρες. Μία τέτοιου τύπου σχέση, όπως αυτή του Kiok, δεν είναι μόνο ενάντια στη φύση, αλλά κάνει κακό και στην υγεία του σκύλου". Από την άλλη, ο Thomas Schröder, πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης για την Προστασία των Ζώων, που πρωτοστατεί στον αγώνα για τη νομοθετική κατοχύρωση της απαγόρευσης της κτηνοβασίας στη Γερμανία, εκτιμά ότι περιπτώσεις όπως αυτή του 52χρονου Michael Kiok βοηθούν την κοινή γνώμη να συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα της κτηνοβασίας - αν και περιθωριακό - είναι πραγματικό κι επομένως, πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν οι κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της.

Πηγή: Süddeutsche Zeitung

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου