30 Νοεμβρίου 2012

Μα, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ επιτέλους έχει συλληφθεί η Λίντσεϊ Λόχαν;


Η Λίντσεϊ Λόχαν συνελήφθη! "Σιγά την είδηση" θα σκεφτείτε, αφού η 26χρονη ηθοποιός έχει συλληφθεί αμέτρητες φορές. Το περίεργο στην περίπτωση της θα ήταν το αντίθετο, να είχε περάσει πολύς καιρός χωρίς να έχουμε ακούσει για κάποια νέα δικαστική της περιπέτεια - όπως και για κάποιος άλλο μέλος της οικογένειας της. 

Τα πάρε-δώσε με το νόμο ξεκίνησαν στις 27 Μαΐου 2007, όταν η Λίντσεϊ Λόχαν συνελήφθη γιατί οδηγούσε υπό την επήρεια υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ (DUI) νοσηλεύτηκε σε κέντρο απεξάρτησης, όπου παρακολούθησε θεραπευτικό πρόγραμμα διάρκειας 45 ημερών, ενώ φόρεσε και ειδικό βραχιολάκι, ώστε οι αρχές να εποπτεύουν την πορεία της αποθεραπείας της. Να σημειωθεί ότι 100 ημέρες πριν τη σύλληψη της, η Λίντσεϊ είχε ολοκληρώσει μια παρόμοια θεραπείας διάρκειας 30 ημερών. Απ' ότι φαίνεται, όμως, καμία θεραπεία, ούτε και οι απανωτές συλλήψεις μπορούν ν' ανακόψουν την εξάρτηση της νεαρής ηθοποιού από το αλκοόλ.
Προτού καν συμπληρωθούν δύο μήνες από την πρώτη σύλληψη της - και λίγες μόνο μέρες μετά την έκτιση της ποινής στην κλινική απεξάρτησης από το αλκοόλ - η Λίντσεϊ Λόχαν συνελήφθη και πάλι στις 24 Ιουλίου 2007. Ο λόγος; Δεν πρωτοτύπησε: οδήγηση υπό την επήρεια υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ, μόνο που επιπλέον κατηγορήθηκε για κατοχή ποσότητας κοκαΐνης και για οδήγηση με άδεια που είχε λήξει. Η Λόχαν ομολόγησε τις κατηγορίες και αυτήν τη φορά καταδικάστηκε σε φυλάκιση μιας ημέρας και σε προσφορά δεκαήμερης κοινωνικής εργασίας.
 Επίσης, της επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο και υποχρεώθηκε να παρακολουθήσει ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το αλκοόλ, ενώ της χορηγήθηκε τριετής αναστολή. Παράλληλα, για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες, η ηθοποιός εισήχθη σε κλινική απεξάρτησης, όμως ούτε αυτήν τη φορά έγινε το θαύμα. Στις 15 Νοεμβρίου, η Λόχαν έσπασε κάθε ρεκόρ, αφού φυλακίστηκε μόνο για... 84 λεπτά, με τη δικαιολογία ότι στις φυλακές επικρατούσε συνωστισμός και ότι δεν είχε καταδικαστεί για βίαιη ενέργεια.
Μάιος 2010: Η Λίντσεϊ Λόχαν δεν εμφανίστηκε σε προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος που της επιβλήθηκε από το δικαστήριο και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της. Ωστόσο, το ένταλμα ανακλήθηκε, όταν ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι η πελάτισσα του εγκλωβίστηκε στη Γαλλία, καθώς κάποιος άγνωστος της έκλεψε το διαβατήριο στο Φεστιβάλ των Κανών. 
Στις 6 Ιουλίου 2010 - και ενώ η εκκρεμότητα με το διαβατήριο φαίνεται ότι διευθετήθηκε - η Λόχαν καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε φυλάκιση 90 ημερών, με την κατηγορία ότι παραβίασε τους όρους της αναστολής. Επιπλέον, καταδικάστηκε σε υποχρεωτική παρακολούθηση (νέου) τρίμηνου προγράμματος θεραπείας, όταν θα αποφυλακιζόταν. Στις 20 Ιουλίου η Λόχαν οδηγήθηκε όντως στις φυλακές, όπου αυτήν τη φορά δεν έμεινε μόνο 84 λεπτά, ούτε όμως εξέτισε ολόκληρη την ποινή της. 
Στις 2 Αυγούστου, μετά από 14 μόνο μέρες φυλάκισης, η "φίλη" μας αποφυλακίστηκε, ενώ το πρόσχημα ήταν - για ακόμη μία φορά - ο συνωστισμός των φυλακών και το ότι η καταδίκη της δεν αφορούσε την τέλεση βίαιου εγκλήματος. Μεταφέρθηκε αμέσως σε κλινική απεξάρτησης από το αλκοόλ, όμως δεν έμεινε τρεις μήνες, όπως προέβλεπε η δικαστική απόφαση, παρά μόλις 23 ημέρες. Σύμφωνα με το δικηγόρο της, η Λίντσεϊ ένιωθε ότι είχε καταφέρει να απεξαρτηθεί.
Ένας μήνας πέρασε από τη μέρα που βγήκε από την κλινική και στις 24 Σεπτεμβρίου 2010, η Λίντσεϊ Λόχαν συνελήφθη και πάλι, όταν ένα αλκοτέστ έδειξε ότι για ακόμη μία φορά η κακομαθημένη σελέμπριτι τα είχε τσούξει παραπάνω από το κανονικό. Στη φυλακή έμεινε... λίγες ώρες, μέχρι που βγήκε έξω με εγγύηση. Με δικαστική εντολή οδηγήθηκε σε κλινικά απεξάρτησης, όπου και υποχρεώθηκε να παραμείνει 3 μήνες.
Στις 9 Φεβρουαρίου 2011, η Λίντσεϊ Λόχαν ξαναφόρεσε χειροπέδες στα χέρια, όταν συνελήφθη για κλοπή ενός κολιέ από κοσμηματοπωλείο. Αυτήν τη φορά καταδικάστηκε σε 120 μέρες φυλάκισης, όμως εξέτισε ολόκληρη την ποινή στο σπίτι της φορώντας το ειδικό βραχιόλι. Η δικαιολογία ήταν η ίδια με τις άλλες φορές: στις φυλακές επικρατούσε συνωστισμός από κρατούμενους. Παράλληλα, καταδικάστηκε σε 480 ώρες προσφοράς κοινωνικής εργασίας σε δύο υπηρεσίες (360 και 120 ώρες αντίστοιχα). Αν και σε αλκοτέστ που της διενεργήθηκε, ενώ η Λόχαν βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, διαπιστώθηκε ότι τα είχε τσούξει και πάλι, ο δικαστής έκανε τα στραβά μάτια και δεν αύξησε την επιβληθείσα - και ήδη εκτιόμενη - ποινή.
Στις 19 Οκτωβρίου 2011, ένας δικαστής αποφάσισε να διακόψει την αναστολή που είχε δοθεί στη Λόχαν το 2007 - και που εν τω μεταξύ από τριετής είχε μετατραπεί σε τετραετής με προηγούμενη δικαστική απόφαση. Η ηθοποιός διατάχθηκε να οδηγηθεί προσωρινά στις φυλακές, απ' όπου βγήκε ύστερα από λίγο με καταβολή εγγύησης 100.000 δολαρίων, αλλά και να εργαστεί υποχρεωτικά σε νεκροταφείο για 16 ώρες. 
Η ακροαματική διαδικασία επί της παραβίασης των όρων της αναστολής πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου, οπότε η Λόχαν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 ημερών και σε 400 ώρες κοινοτικής εργασίας. Στις 6 Νοεμβρίου η Λίντσεϊ οδηγήθηκε στη φυλακή και το πρωί της επομένης ελευθερώθηκε ύστερα από 5 μόνο ώρες - πάλι καλά που στις ποινές της υποχρεωτικής εργασίας δεν τίθεται θέμα υπερπροσφοράς, γιατί αν περιμένουμε από τις φυλακές και τα προγράμματα απεξάρτησης... 
Τον Ιούνιο του 2012, η ηθοποιός, που εν τω μεταξύ είχε ξεκινήσει γυρίσματα για μια τηλεταινία με θέμα την ζωή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ και προσπαθούσε να βάλει σε μια τάξη την ζωή της, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με οδηγό φορτηγού. Ο οδηγός την κατηγόρησε ότι εκείνη ευθυνόταν για το ατύχημα. 
Στις 19 Σεπτεμβρίου, η Λίντσεϊ Λόχαν συνελήφθη και πάλι από την αστυνομία, ως εμπλεκόμενη σ' ένα άλλο τροχαίο ατύχημα, που περιελάμβανε τραυματισμού πεζού στο γόνατο και εγκατάλειψη του. Ωστόσο, ούτε αυτήν τη φορά απαγγέλθηκαν κατηγορίες. 
Εν τω μεταξύ, τις πρωινές ώρες της 29ης Νοεμβριου, η 26χρονη Λίντσεϊ Λόχαν συνελήφθη εκ νέου, αυτή τη φορά βαρυνόμενη με την κατηγορία ότι πριν λίγες ημέρες χαστούκισε μια γυναίκα στο πρόσωπο μέσα σ' ένα κλαμπ. Παράλληλα, οι αστυνομικοί τις απήγγειλαν και τρεις ακόμη κατηγορίες, σχετικά με το τροχαίο ατύχημα στο οποίο είχε εμπλακεί η Λόχαν τον περασμένο Ιούνιο: ότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες στις αρχές, ότι παρεμπόδισε έναν αστυνομικό να διεξάγει την έρευνα του και ότι οδηγούσε ασύνετα. 
Φυσικά, δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία για την ακροαματική διαδικασία, αν και μπορούμε να μαντέψουμε το τι τελικά θα συμβεί. Και μετά θα περιμένουμε την επόμενη σύλληψη της νεαρής στάρλετ - κάτι σαν την ημέρα της μαρμότας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου