21 Ιανουαρίου 2013

Οι 10 πόλεις του κόσμου με την καλύτερη νυχτερινή ζωή


Αν για σένα τα πετυχημένα ταξίδια είναι συνώνυμα με την καλή νυχτερινή ζωή, τα ξέφρενα πάρτι και τις νύχτες ασταμάτητου κεφιού, αλλά δεν ξέρεις πού θα τα βρεις όλα αυτά, η έρευνα αυτή σίγουρα σ' ενδιαφέρει. 27.000 άνθρωποι συμμετείχαν στο σχετικό γκάλοπ της ιστοσελίδας Hotels.com και ψήφισαν τις πόλεις με την καλύτερη νυχτερινή ζωή. Καμία ελληνική πόλη δεν περιλαμβάνεται στο τοπ10, αλλά μην ανησυχείς, καθώς οι 6 από τις 10 πόλεις, που ξεχώρισαν στην ψηφοφορία, βρίσκονται στην Ευρώπη. Ιδού τα αποτελέσματα:

1. Νέα Υόρκη
Το "Μεγάλο Μήλο" είναι γνωστό και ως "η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται", ενώ φιλοξενεί ορισμένα από τα καλύτερα μπαρ, cocktail lounges και nightclubs του πλανήτη. Τα καλύτερα σημεία για διασκέδαση βρίσκονται στο Κάτω Μανχάταν, στο Σόχο και στην περιοχή Meat Packing.

2. Λας Βέγκας
Δεν χωράει πολλή συζήτηση: διαθέτει υπερπολυτελή ξενοδοχεία-καζίνο, λουσμένα στα φώτα νέον, εντυπωσιακά nightclubs, stripclubs.. Θέλεις κι άλλα;

3. Λονδίνο
Η νυχτερινή πόλη της βρετανικής πρωτεύουσας απευθύνεται σε όλους τους τύπους των ταξιδιωτών. Το Σόχο και του Γουέστ Εντ προσελκύει όσους αγαπούν τα κοκτέιλ μπαρ, ενώ το Shoreditch και το Dalstone στο ανατολικό Λονδίνο τραβούν σαν μαγνήτης όλους τους κλάμπερς.

4. Βαρκελώνη
Εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ υπόσχονται να κάνουν τη βραδιά σου αξέχαστη. Τα καλύτερα βρίσκονται στις περιοχές Gothic Quarter και El Raval. Κι επειδή οι Ισπανοί είναι Μεσογειακοί τύποι, εννοείται ότι τα καλύτερα πάρτι γίνονται μετά τις 3 τα ξημερώματα και διαρκούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

5. Βερολίνο
Το Berghain, που ψηφίστηκε ως το καλύτερο κλαμπ στον κόσμο, βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα. Τα καλύτερα mainstream κλαμπ βρίσκονται στις συνοικίες Friedrichshain and Kreuzberg, ενώ αν είσαι οπαδός των underground, κάνε μια βόλτα μέχρι το Mitte και το Prenzlauer Berg.

6. Λος Άντζελες
Δεν είναι μόνο ότι έχεις πολλές πιθανότητες να βρεθείς στο ίδιο μαγαζί με σταρ παγκόσμιας εμβέλειας, αλλά η "πόλη των αγγέλων" διαθέτει πόλους έλξης για όλα τα γούστα. Στις λεωφόρους Sunset και Hollywood συνωστίζονται εκατοντάδες μπαρ, στο Westwood και το Valley ξεχωρίζουν τα lounge bars, ενώ οι πιο αθλητικοί τύποι και οι φίλοι των beach bars μπορούν να κάνουν μια εκδρομή μέχρι τη γειτονική Σάντα Μόνικα.

7. Άμστερνταμ
Γκαλερί, θέατρα και φυσικά πολλά κλαμπ στις περιοχές Rembrantplein και Leidseplein.

8. Μαδρίτη.
Κανείς δεν τρώει πριν τις 10 το βράδυ και κανείς δεν διασκεδάζει πριν τις 2 τα ξημερώματα στην ισπανική πρωτεύουσα. Ο μαγνήτης για τους τουρίστες που θέλουν να το ρίξουν έξω είναι η Paseo de la Castellana.

9. Παρίσι
Η γαλλική πρωτεύουσα απευθύνεται κυρίως σε πιο classy γούστα και είναι γεμάτη από εξαιρετικά εστιατόρια και μπαρ γεμάτα από διάσημους από την περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων μέχρι τη Rue de Lappe και τη Charonne.

10. Μπανγκόκ
Και τι δεν μπορείτε να βρείτε εδώ: εστιατόρια, ξενοδοχεία πέντε αστέρων, σικ μπαρ, κρουαζιέρες στο ποτάμι που διασχίζει την πόλη και έντονη νυχτερινή ζωή στις περιοχές Silom, Patpong και Khaosan.


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου